Trapattoni: Ne otpisujte Talijane!

IAKO će njegovi igrači Azzurrima se suprotstaviti tek u trećem kolu skupine C na Euru, Giovanni Trapattoni upozorava ih da nikako ne podcjenjuju Italiju, koja je u velikim problemima.

Na novi skandal oko namještanja utakmica nadovezao se i neugodni poraz od Rusije u jedinoj prijateljskoj utakmici uoči Eura (sinoć su De Rossi i društvo nokautirani s 3:0), ali iskusni lisac Trapp zabranjuje bilo kakvo podcjenjivanje:

"Bila bi velika pogreška da o Talijanima sudimo na osnovu te utakmice jer mi ne znamo kako i na koji način oni rade u svom kampu. Budite sigurni da kad mi budemo igrali protiv Italije da će to biti jedna sasvim druga reprezentacija", naglasio je Trapattoni:

"Što bi se dogodilo da smo mi izgubili 3:0 od Rusa? Bila bi ista stvar, svatko bi nas kritizirao."

Što se tiče jutrošnjeg propuštenog treninga prvog irskog vratara Shayja Givena
, Trapattoni je dodao:

"Odlučili smo da je bolje dati mu odmor, jer je radio toliko puno. Bolje je da bude svjež, i fizički i mentalno", zaključio je Trapattoni, koji je prezadovoljan učinjenim u kampu irske reprezentacije na sjeveru Italije:

"Ovo je kao utrka za pole-position. Prekrasno se radi, naporno, ali lijepo. Moram se zahvaliti svojim igračima na ponašanju, angažiranosti i pažnji koju pridaju treninzima", kazao je Trapattoni.

Pročitajte više