Trapattoni ostao bez petorice!

SHAY GIVEN, JOHN O’Shea, Richard Dunne, Keith Fahey i Kevin Foley propustit će trening Irske u srijedu, objavio je tamošnji savez!

Prvi protivnik Hrvatske na Europskom prvenstvu zapao je u probleme s ozljedama samo dva tjedna uoči početka natjecanja u Ukrajini i Poljskoj. U subotu ih čeka prva pripremna utakmica s Bosnom i Hercegovinom u Dublinu, a izbornik Givani Trapattoni morat će mijenjati planove i priliku dati mlađim igračima. Od ozlijeđene petorke jedino se Fahey očekuje u sastavu protiv BiH.

Iz irskog saveza poručili su kako su igrači povučeni radi predostrožnosti, no kako će biti spremni za susret 10. lipnja protiv Hrvatske.

Jonathan Walters, Robbie Keane, Shane Long i Keith Andrews također su bili zagonetke za talijanskog stručnjaka, ali posljednjim treningom pokazali su dobru formu.

Podsjetimo, Trapattoni je već objavio popis 23 igrača koja planira voditi na Euro, uz dodatak da Irska nema izbor igrača poput Španjolske, Italija i ostalih velesila. Ukoliko se situacija s ozljedama pogorša, morat će posegnuti i za nekim novim igračima.

Najskuplji Irac: Četiri boda su nam dovoljna za prolaz skupine, Hrvatsku moramo pobijediti

Najskuplji igrač irske reprezentacije Aiden McGeady pun optimizma stigao je na okupljanje iz Moskve, gdje posljednje dvije sezone igra za Spartak. 26-godišnji Irac zadovoljan je u kakvoj je formi dočekao kraj sezone u Rusiji, kao i svojim nastupima u ruskoj ligi i stečenim europskim iskustvom.


"Zbog ovog igram nogomet, igranje na velikom natjecanju je nešto što svi žele. Nadam se da ću i s Irskom nastaviti s dobrom formom iz Spartaka", rekao je krilni napadač koji je za Irsku debitirao još 2004., ali nakon toga ga je izbivao neko vrijeme, no od 2007. do danas skupio je 38 nastupa, dva gola i šest asistencija.

Na Euro ide s velikim očekivanjima.

"Cilj je skupiti što više bodova možemo u skupini. Mislim da nitko ne očekuje da pobijedimo u svim utakmicama, ali bilo bi lijepo da to možemo. Četiri boda mogla bi biti dovoljna za prolaz. Trebaju nam pobjeda i remi, Hrvatska je prva, trebali bismo krenuti žustro i pobijediti", rekao je McGeady.

"Ne smijemo misliti da smo nešto napravili plasmanom na Euro i da ćemo kući otići bez bodova. Svi igrači u ovoj momčadi žele odigrati dobro", dodao je McGeady za Herald.ie.

Pročitajte više