Trapattoni otkrio početni sastav: Na Hrvatsku s dva napadača i dva krila!

"PRVI dojmovi su više nego odlični, poznajem Poljsku od prije mnogo godina. Dolazio sam ovdje s raznim klubovima, uvijek je to bila sjajna nacija u kojoj sam bio dobro dočekan. Sjećam se kad sam s Juventusom stizao u Poljsku", započeo je na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice s Hrvatskom irski izbornik Giovanni Trapattoni, koji se osvrnuo i na rezultat Poljaka u prvoj utakmici (remi s Grčkom 1:1):

> Keane: Znamo sve hrvatske mane

"Još je puno posla pred njima, ali koliko znam Poljake, ne sumnjam da će napraviti sve kako bi prošli u četvrtfinale", kazao je Trapattoni.

"Naučio sam Irce da treba ići od jednog cilja do drugog"

Irske na europskim prvenstvima nije bilo od 1988., pa je Trapattoni uvjeren da neće imati problema s motivacijom:

"Prije svega, naučio sam ih da treba ići od jednog cilja do drugog. Imam istu odlučnost, koncentraciju i znanje da uočavam kao u najboljim godinama. Vrlo sam zahvalan Ircima koji su vjerovali u projekt s Trapattonijem. Ne želim sada pričati o utakmici s Francuzima zbog koje nismo išli na Svjetsko prvenstvo, jer sada smo tu, na Euru", dodao je Trapattoni koji će sutra postati najstariji izbornik koji je vodio jednu reprezetnaciju na europskim prvenstvima (73 godine i 85 dana).

Keane i Doyle u napadu, na krilima Duff i McGeady

Najvažniji detalj s press konferencije jest Trappovo otkrivanje početnog sastava - Given, O’Shea, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff, Andrews ,Whelan, McGeady, Keane i Doyle. To su Irci koji će se suprotstaviti našoj reprezentaciji na Municipal stadionu sutra navečer u Poznanju.

Govoreći o šansama Iraca, Trapattoni se osvrnuo na Chelsea, koji je na putu do europske titule izbacio Barcelonu, a zatim i na jedanaesterce nokautirao Bayern:

"Gladna je Irska, gladan sam i ja"

"Sjetite se finala Lige prvaka u Münchenu, 90 posto ljudi je očekivalo da će Bayern pobijediti. To nam pokazuje da nikad ne smiješ reći nikad. Moramo vjerovati u svoj uspjeh", istaknuo je:

"Prva utakmica je vrlo, vrlo važna. Ako pobijedimo Hrvatsku, dobit ćemo entuzijazam koji će nas nositi u nastavku turnira. Irska je gladna, deset godina je nije bilo na velikim natjecanjima, a gladan sam i ja te ćemo napraviti sve da opravdamo povjerenje ovog naroda. Prva utakmica je ključna, u njoj ćemo saznati jesmo li spremni nakon naporne i duge sezone. Psihološki aspekt je ključ, vidjet ćemo", zaključio je Trapattoni.

Pročitajte više