Treća sreća: Čilić protiv francuskog bombardera lovi prvo četvrtfinale u Wimbledonu

Foto: Hina

NAKON što je u trećem kolu Wimbledona iznenadio šestog nositelja Tomasa Berdycha, Marin Čilić se danas od 14 sati bori za četvrtfinale.

Suparnik hrvatskom tenisaču je Francuz Jeremy Chardy, 42. tenisač svijeta.

"Neugodan igrač! Možda nije toliko poznat i nema sjajnih rezultata u konstanti, ali riječ je o malo drugačijem igraču od svih ostalih", opisao je suparnika Čilić koji je do sada dva puta zapeo u osmini finala.

Chardy: Marin je jako dobar igrač , ali i dobra prilika za četvrtfinale

Chardy ima sjajan servis, razoran forhend, dobru igru na mreži, ali i bezopasan bekend.

"Volim ovaj turnir. Sviđa mi se atmosfera, tradicija. Naravno, Roland Garros mi je omiljeni turnir jer se igra u Francuskoj, ali Wimbledon je odmah iza", rekao je uoči današnjeg meča Chardy, bivši juniorski pobjednik Wimbledona.

"Jako bitno za mene je da dobro serviram. Kada mi servis ide dobijem na samopouzdanju na svakom udarcu i sve ide lakše."

Francuz vjeruje da može do četvrtfinala, svog prvog u Londonu.

"Čilić je jako dobar igrač, ali imam šansu proći dalje. Protiv njega imam jako dobru priliku i samo moram nastaviti igrati kako znam. Ne trebam igrati bolje, već samo ponoviti igru iz prva tri meča i bit će dovoljno", izjavio je Chardy koji je slavio u jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju  prije pet godina u Munchenu.

Bolji iz ovog dvoboja ide na pobjednika derbija osmine finala između prvog nositelja Novaka Đokovića i 14. Joa-Wilfrieda Tsonge.

Pročitajte više