Trener kritizirao Bojana Bogdanovića

 Foto: Guliver Image/Getty Images, ESPN

BOJAN BOGDANOVIĆ odlično je počeo svoju NBA karijeru. Od prvih jedanaest utakmica za Brooklyn Netse pet puta je postigao više od deset poena, a briljirao je u domaćim utakmicama protiv Orlanda i Miamija kada je postigao po 22 poena.
 
Međutim, posljednje dvije utakmice je odigrao katastrofalno. Protiv Oklahome i San Antonija nije pogodio nijedan šut (0-12), postigao je samo pet poena uz dva skoka i jednu asistenciju za ukupno 48 minuta.
 
"Bogdanović je u padu", poručio je trener Netsa Lionel Hollins, kod kojeg hrvatski košarkaš utakmice počinje u startnoj petorci.
 
"Ne pogađa šuteve, ne ide na liniju slobodnih bacanja, ne napada koš... Samo uzima daleke šuteve i kada ih počne promašivati, onda se dogodi da završi utakmicu bez pogotka."
 
 
 
"Mora napadati obruč, samo tako će stalno postizati poene"
 
Hollins je imao i savjet za Bogdanovića, čiji je prosjek postignutih poena nakon posljednje dvije utakmice pao ispod deset (9,9), te je sada treći rookie na listi strijelaca.
 
"Sve što znam jest da mora izboriti slobodna bacanja, mora biti jači. Ne može samo stajati i računati da će pogađati šuteve stalno. Stalno će zabijati jedino ako bude napadao obruč."

Pročitajte više