Tri puta skuplji od Hrvatske: Mladi Englezi imaju braniča od 36 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

GARETH SOUTHGATE, izbornik U-21 reprezentacije Engleske, objavio je popis za doigravanje za Europsko prvenstvo protiv Hrvatske.

Southgate je pozvao braniča Lukea Shawa, kojeg mu je prepustio izbornik A reprezentacije Roy Hodgson. Podsjetimo, Shaw je lijevi bočni Manchester Uniteda u koji je stigao ovog ljeta za 36 milijuna eura iz Southamptona.

Standardni bek Arsenala i najbolji engleski strijelac Premierlige

U mladoj reprezentaciji je i Arsenalov Calum Chambers, koji je prošlog mjeseca debitirao za A reprezentaciju, a ove sezone je standardan u prvoj momčadi Topnika.

Southgate je pozvao i napadača Berahina, najboljeg engleskog strijelca u Premierligi. Berahino je u šest utakmica engleskog prvenstva postigao četiri gola.

Southgateovi izabranici vrijede 95 milijuna eura, Gračanovi tri puta manje

Mladi Englezi prema Transfermarktu vrijede 95 milijuna eura, dok U-21 reprezentacija Hrvatske za koju će nastupiti, između ostalih, Tin Jedvaj, Ante Rebić, Marko Livaja, Mario Pašalić i Marko Pjaca vrijedi tri puta manje.

Prva će se utakmica odigrati 10. listopada na stadionu Molineux u Wolverhamptonu, domu Wolverhampton Wanderersa, s početkom u 18:45. Uzvrat će biti odigran u utorak 14. listopada, s početkom u 18:00 sati, u Vinkovcima.

Popis U-21 reprezentacije Engleske za utakmice s Hrvatskom:

Vratari: Jonathan Bond (Watford), Jack Butland (Stoke City), Sam Johnstone (Manchester United).

Braniči: Calum Chambers (Arsenal), Eric Dier (Tottenham Hotspur),  Luke Garbutt (Everton), Ben Gibson (Middlesbrough), Carl Jenkinson (West Ham United, na posudbi iz Arsenala), Michael Keane (Burnley, na posudbi iz Manchester Uniteda), Jamaal Lascelles (Nottingham Forest, na posudbi iz Newcastlea), Liam Moore (Leicester City), Luke Shaw (Manchester United).

Vezni igrači: Lewis Baker (Chelsea), Tom Carroll (Swansea City, na posudbi iz Tottenhama), Jake Forster-Caskey (Brighton & Hove Albion), Will Hughes (Derby County), Thomas Ince (Hull City), Alex Pritchard (Brentford, na posudbi iz Tottenhama), Nathan Redmond (Norwich City).

Napadači: Patrick Bamford (Middlesbrough, na posudbi iz Chelseaja), Saido Berahino (West Bromwich Albion), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Cauley Woodrow (Fulham).

Pročitajte više