Tsonga, Del Potro, Ferrer i Almagro izborili četvrtfinale Roland Garrosa

FRANCUZ Jo-Wilfried Tsonga i Argentinac Juan Martin del Potro uspješno su dovršili svoje susrete osmine finala Roland Garrosa prekinute u nedjelju zbog mraka protiv Stanislasa Wawrinke, odnosno Tomaša Berdycha.

Meč Tsonge i Wawrinke prekinut je kod rezultata 2:2 u setovima i 4:2 za Francuza u petom odlučujućem. Švicarac je odmah u nastavku izjednačio na 4:4, ali je na servisu za ostanak u meču pokleknuo. Tsonga će u svom prvom četvrtfinalu u Roland Garrosu protiv prvog tenisača svijeta, Novaka Đokovića.

Del Potro je u nastavak meča protiv Berdycha ušao s 2:1 u setovima, a već u prvom gemu četvrtog seta oduzeo je servis češkom tenisaču. Ipak, u samoj završnici seta Berdych je nadoknadio izgubljeno i imao priliku servirati za odlazak u tie-break. Međutim, Berdych je napravio četiri neforsirane pogreške i omogućio Del Potro četvrtfinalni okršaj protiv Rogera Federera.

Ferrer i Almagro uvjerljivi

David Ferrer razbio je sunarodnjaka iz Španjolske, Marcela Granollersa,  i izborio četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja između Škota Andyja Murraya i domaćeg predstavnika Richarda Gasqueta. Ferrer je Granollersu prepustio samo pet gemova. Šesti tenisač svijeta slavio je s 6:3, 6:2 i 6:0.

Nicolas Almagro, još jedan španjolski tenisač, je pronašao put do četvrtfinala i to preko srpskog tenisača Janka Tipsarevića. Bilo je tri puta po 6:4 za 12. nositelja turnira koji će u četvrtfinalnu najvjerojatnije igrati protiv sunarodnjaka i šesterostrukog osvajača Roland Garrosa, Rafaela Nadala. Almagru je ovo treće četvrtfinale Roland Garrosa, a u prethodna dva igrao je upravo protiv Nadala. 2008. godine Rafa je sunarodnjaku prepustio samo tri gema, bilo je 6:1, 6.1, 6:1. Dvije godine kasnije Almagro je pružio mnogo veći otpor, ali je Rafa ponovo izborio polufinale s 7:6(2), 7:6(3), 6:4

Roland Garros, osmina finala, tenisači:

Ferrer (6) – Granollers (20) 6:3, 6:2, 6:0

Tsonga (5) – Wawrinka (18) 6:4, 7:6(6), 3:6, 3:6, 6:4

Almagro (12) – Tipsarević (8) 6:4, 6:4, 6:4

Del Potro (9) – Berdych (7) 7:6(6), 1:6, 6:3, 7:5

Pročitajte više