Tudor: Nema opravdanja za ovakav pristup igrača na današnji dan

Foto: Hina

HAJDUK je u 17. kolu HNL-a na praznom Poljudu izgubio od Zagreba 0:2. Bila je to već treća utakmica zaredom koju je splitski klub odigrao bez gledatelja zbog kazni HNS-a.
 
>Hajduk bez pobjede: Nakon deset godina Zagreb slavio na praznom Poljudu
 
Očajnu utakmicu, čija je uvertira bio prosvjed Torcide protiv čelnika HNS-a na splitskoj Rivi na kojem se okupilo više od 30 tisuća ljudi, odigrao je Hajduk. "Bijeli" zbog svega što se događalo jednostavno nisu smjeli izgubiti ovu utakmicu protiv prošlosezonskog drugoligaša, ali su uspjeli razočarati navijače.
 
Kopić: Ponosan sam na svoju momčad
 
Na pressici nakon susreta prvi je imao riječ Željko Kopić, predstavnik momčadi iz Kranjčevićeve, koji je bio oduševljen igrom svojih igrača.
 
''Momci su pokazali na terenu svoju klasu, moć i taktičku disciplinu, dakle sve ono na čemu inzistiramo. Do 50 minute utakmica je bila ravnopravna, a nakon toga bila je to jednosmjerna ulica. Zaista sam ponosan i sve pohvale našoj ekipi'', rekao je Kopić pa je dodao:
 
''Danas smo pokazali kako se u Zagrebu stvara jedna sjajna nogometna priča. Momci su ispoštovali sve što smo dogovorili. Išli smo s tri igrača na visoki presing, da što manje lopti dolazi Vršajeviću i Kouassiju. Bitno je da u ovom momentu imamo 26 igrača u kadru, na početku sezone govorili su da smo tanki, da nemamo prvoligaške igrače. No, momci su radom i zalaganjem zaslužili ovo. Pokazali su da su itekako kvalitetni.''
 
Na pitanje kako je vidio Hajduk, Kopić je rekao:
 
''Legitimno je prosvjedovati i nekim stvarima ne biti zadovoljan, no ključ je pokazati kvalitetu na terenu. Komentiranje svake sudačke odluke remeti koncentraciju igrača, koji onda ne mogu mislit na taktiku i na sve ono što se napravi u pripremi utakmice. Mi pokušavamo u tom djelu biti stabilni i fokusirani. Izbjegavamo komentirati suđenje na terenu i izvan njega.''
 
Tudor: Razočaran sam!
 
Igor Tudor je nakon poraza bio vidno razočaran i nije se libio kritizirati pristup svoje momčadi.
 
''Zagreb se pokazao kao momčad koja je zasluženo pobijedila. Imali smo dobro prvo i loše drugo poluvrijeme. Ne znam kako to objasniti, a što se tiče poništenog gola, to ne bih komentirao'', odmah je na početku rekao Tudor pa je nastavio:
 
''Vezni red je posve podbacio. Tu smo imali velikih problema. Nedostajalo je i trke i kreacije, a tu ponajviše mislim na Vlašića i Sušića. Očito je pauza utjecala na neke naše igrače. Što se tiče zamjena, one su bile katastrofalne, kao da su s Marsa pali. Uoči utakmice uložio sam golem trud na mobilizaciju svlačionice. Naglašavao sam važnost ove utakmice i jednostavno sam razočaran. Protiv Splita ćemo nadam se odigrati pravu utakmicu. Očito je bolje igrati s manje kvalitetnim, ali trkački raspoloženijim igračima.''
 
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više