Tudor bijesan: Ne trebam ekspertize moralista, nitko mi ne može reći da je sudac bio pošten!

Foto: HINA

MARKO MATOC sudac je kojeg je zapamtio Hajdukov trener. Tudor je nakon utakmice Slaven - Hajduk (3:3) jedva procijedio par riječi o igri, ali je zato opleo po sucu:

"Hajduk ne treba biti prvak ove godine. Ali, ne znam kome treba ovo što smo doživjeli u Koprivnici i zašto se uopće igra nogomet?!" zapitao se Tudor i unaprijed poručio kako mu ne trebaju oka sokolova, naputci Fife ni usporene snimke, jer je sve jasno:

"Ne trebaju mi analize sudačkih eksperata i moralista, sve mi je jasno i bez toga. Matoc je sve  pokazao u zadnjoj sekundi utakmice, kada je kod 3:3 i faula za nas na rubu kaznenog prostora, svirao kraj, to je njegova poruka sudionicima utakmice i time je sve rekao."

Tudor je predugo u nogometu da bi ga moglo zavarati guranje grešaka pod tepih slobodnog sudačkog uvjerenja:

"Nakon Slavenovog drugog gola, bio je težak faul na Kouassiju, Matoc ga nije sudio. Onda je Sušić uzvratio oštrim startom, zbog čega nije dobio žuti karton. Viknuo sam mu: "Sudac, ovo je bio karton!"Tko je bio u nogometu on zna o čemu govorim i što takav kriterij znači."

Tudor je na kraju poručio sucu, ali i onima koji im dopuštaju da tako sude:

"Nitko mi ne može reći da je sudac bio pošten! Kada Matoc drugi suditi nam, znat ću što me čeka. Svjestan sam da ću platiti kaznu za ove riječi, ali taj gospodin misli da je svemoguć. Netko mu je omogućio da se tako osjeća..."

Tudor je u pravu, ali moramo ga podsjetiti da je pitanje bi li Hajduk i nakon ovog tjedna bio u prilici braniti naslov u Kupu, da protiv niželigaša Vinogradara na svojoj strani nije imao svemogućeg suca.
 

Pročitajte više