Tudor prije Rijeke: Svi preduvjeti za nastavak ovog sjajnog prvenstva su tu

Foto: HINA

NETOM prije puta u Rijeku, trener Hajduka Igor Tudor najavio je subotnji derbi na Kantridi. Jedini kadrovski upitnik tiče se kapetana Marija Maloče, koji još nije potpuno spreman. O njegovom će se nastupu odlučiti jutro uoči dvoboja.

"Očekivanja su velika, kao i s Rijekine strane. Svi se veselimo toj utakmici. Želio bih jednu lijepu nogometnu predstavu i optimist sam po tom pitanju. Tu su svi preduvjeti za nastavak ovog lijepog prvenstva. Liga 10 donijela je očekivane pomake", rekao je Tudor u uvodu.

"Ovo je sraz ekipa koje su po bodovima i prezentacijama jednaki. Očekujem puno od svoje momčadi, ali treba biti oprezan. Rijeka se odlično posložila i postala jedna ozbiljna ekipa protiv koje je jako teško pobijediti. Alispahić i Krstanović griju im klupu, a to dovoljno govorio o kvaliteti kadra", dodao je.

Za razliku od Hajduka, u prvoj četvrtini prvenstva Rijeka je upisivala remije u derbijima, a pobjede u malim utakmicama...

"Ne vjerujem u statistike, ali ako moram birati, radije bih slavio u derbijima, a gubio u malim susretima. Ali svaka je utakmica za sebe, a ovi rezultati otkrivaju kako još ne znamo kvalitetno igrati protiv zatvorenih momčadi", istaknuo je.

Kako odmiče prvenstvo, euforija je sve opipljivija na Poljudu...

"Moram priznati da su osjećaji podijeljeni. S jedne strane ne razmišljamo o osvajanju prvenstva jer se to čini nerealnim, a s druge strane nakon svake pobjede pratimo tablicu i nadamo se da možemo. Živimo u konstantnom sukobu optimizma i realnosti".

Pročitajte više