Tudor s novim sustavom na praznom Poljudu čeka "mušteriju"

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK u subotu od 19 sati na praznom Poljudu dočekuje Lokomotivu u sklopu 13. kola Prve HNL, a Bijeli pred taj susret imaju mnogo razloga za optimizam. Jedan dio crpe iz činjenice da nisu izgubili susret od kraja listopada i derbija s Dinamom, pet prvenstvenih susreta, nešto i iz pobjede u Koprivnici, no vjerojatno najveći dio iz aktualnog trenda pozitivnih ishoda s Filijalom.
 
>Tudor: Neću javno reći što mislim o Lokomotivi
 
>Igrati bez publike je katastrofa, ali mi smo na to naviknuli
 
Ivković nikad nije svladao Tudora
 
Otkad je Tudor došao na klupu Hajduka, a Ivković je već bio na Lokomotivinoj, susrela su se ova dva kluba u osam navrata, šest puta u prvenstvu i dva puta u Kupu, i nikad još Zagrepčani nisu pobijedili. Pet pobjeda Hajduka i tri remija pokazuju da je Ivkovićeva statistika protiv Bijelih podosta - crna.
 
Igra Lokosa, redovito željnih nadigravanja, odgovara Splićanima i u posljednje vrijeme su to bila uvjerljiva slavlja momčadi s Poljuda, podsjetit ćemo samo 5:2 u Kranjčevićevoj iz kolovoza, u prvom krugu ovosezonske Prve HNL.
 
Hajduku se popravila situacija oko izostanaka, u kadru i Milevskij
 
Što se tiče trenutne situacije u ovim klubovima, gosti nemaju problema s izostancima, dok će kod Hajduka morati bez ozlijeđenog Antonija Milića, ali se vraćaju u kadar Vršajević, Maglica, Mezga i Gotal. Također, nakon nekog vremena u kadru prve ekipe i u konkurenciji za susret, vjerojatno će priliku čekati s klupe, je i Artem Milevskij.
 
Bijeli su tijekom tjedna uigravali sustav 4-1-3-2, nešto drugačiji od onog što su prikazivali dosad ove sezone, u kojem bi Kouassi i Gotal trebali dobiti ulogu klasičnih napadača. a tercetu iza njihovih leđa, Sušiću, Vlašiću i Caktašu, leđa će čuvati vjerojatno Bradarić, defenzivno moćniji od Anđelkovića i Mezge.
 
Prvi susret na novom travnjaku Poljuda
 
"Igramo kod kuće, želimo pobijediti i odigrati dobru utakmicu", rekao je Tudor prije ogleda koji će ujedno biti i službeni debi novog travnjaka, koji se više od mjesec dana postavljao na Poljudu. "Očekujem dobru utakmicu Hajduka", naglasio je, odbijajući komentirati situaciju i stanje u protivničkom taboru.
 
"Prije svega moram reći da mi je krivo što igramo bez publike. Jednom sam u svojoj igračkoj karijeri igrao bez publike i to je katastrofa," poručio je s druge strane Ivković, poručio da ima neke nedoumice oko sastava, ali i prokomentirao Bijele: "Dobri su i kvalitetni kao i svake godine. Očekujem da ova naša utakmica, kao i sve prethodne, bude neizvjesna do samog kraja."
 
Susret koji je na rasporedu u 19 sati sudit će Domagoj Vučkov iz Rijeke.
 
Također, u subotu od 15 sati svoj susret 13. kola HNL-a igraju Istra 1961 i Slaven Belupo, ogled je to dviju momčadi koje su u borbi za ostanak.
 
Očekivani sastavi:
 
Hajduk: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Bradarić - Sušić, Vlašić, Caktaš - Kouassi, Gotal
 
Lokomotiva: Sluga - Prenga, Mrčela, Čalušić, Musa - Leko - Begonja, Pavičić, Šovšić, Rukavina - Marić

Pročitajte više