Tvorac Celticovog čuda Neil Lennon: Pokazali smo da pobjeda protiv Barcelone nije slučajna

Foto: AFP

ŠKOTSKI Celtic sinoć je u Glasgowu svladao Spartak s 2:1 i tako se kao drugoplasirana momčad skupine plasirao u osminu finala Lige prvaka. To je najbolji rezultat kluba u posljednjih deset godina, otkako su u sezoni 2002./2003. osvojili naslov prvaka kup Uefa.

Uoči posljednjeg susreta s ruskim predstavnikom, najveću bojazan generirao je rasplet u kojem će škotski klub nakon veličanstvene pobjede protiv Barcelone propustiti pobjedom u dvoboju s Spartakom okruniti taj veličanstveni doseg prolaskom dalje.

Tvorac Celticovog čuda Neil Lennon priznao je kako je cijeli susret bio u grču, a posljednjih nekoliko minuta susreta nije prestajao gledati na sat, međutim sve se isplatilo, kaže. Njegova momčad jedno je od najugodnijih iznenađenja najcjenjenijeg klupskog natjecanja svijeta.



"Moji igrači odigrali su natjecanje po skupinama iznad svih  očekivanja. Kada sam nakon ždrijeba rekao kako se želim kvalificirati u osminu finala ljudi su mi se smijali. Znao sam da imamo to, uočio sam kako smo napredovali prošle sezone, imamo nekoliko izrazito talentiranih igrača, vjerujem dovoljno za igrati na ovakvom nivou", rekao je trener škotske momčadi.

"Večeras smo prikazali sve ono čemu težim. Odlična igra u obrani, brz prijenos lopte i ubojit napada. Ovako samo treba nastaviti. Vrlo je važno što smo zadržali nepobjedivost na domaćem terenu, to je nešto što nas puni velikim samopouzdanjem", dodao je.

"Pobjedom protiv Spartaka i prolaskom u knockout fazu dokazali smo da pobjeda protiv velike Barcelone nije bila slučajnost, loš dan ili ne znam što. Bila je to zaslužena pobjeda koja je otkrila prave mogućnosti moje momčadi", za kraj će.

Pročitajte više