U Beogradu pao rekord: Rukometašice Srbije i Brazila u finalu Svjetskog prvenstva!

Foto: Hina

SRPSKA ženska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje se održava u Srbiji. U nedjeljnom finalu u beogradskoj Areni igrat će protiv Brazila

U prvom polufinalu Srbija je svladala Poljsku sa 24:18 (14-6). 

Najbolja u momčadi u pobjedi domaćina nad Poljakinjama bila je kapetanica Andrea Lekić sa 8 golova. Na utakmici Srbije i Poljske navodno je srušen i rekord po posjećenosti jedne utakmice rukometnog SP-a. Susret je pratilo 18 236 ljudi, javlja B92, što je dvjestotinjak ljudi više nego dan ranije.

Niti jedna ženska reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije nije postigla ovakav uspjeh. Rukometašice bivše države osvojile su svjetski naslov prije točno 40 godina. Jugoslavija je finale igrala i 1990. kada je poražena od Sovjetskog saveza, a ona "krnja Jugoslavija" (Srbija, Crna Gora, Kosovo) 2001. je osvojila broncu. Svjetsko prvenstvo ugostila je i Hrvatska 2003. godine, ali naše su djevojke pred svojom publikom tada ispale u skupini.

U drugom polufinalu Brazilke su nadigrale Dankinje sa 27:21 (14-10). Brazilke je do pobjede predvodila Alexandra Do Nascimento sa sedam golova. U redovima Danske po tri gola zabile su četiri igračice (Fisker, Hansen, Gravholt, Kristijansen)

Finale SP na programu je u nedjelju od 17.15 sati.

Prije dvije godine na SP-u u Brazilu Norvežanke su osvojile zlato i prekinule niz Rusije od tri naslova zaredom.

Pročitajte više