U Interovoj svlačionici moglo bi se pričati hrvatski: Kova, Sušić i Llanos?

Foto: Screenshot

DANIMA hrvatski, ali i talijanski mediji pišu da je prelazak Tina Svena Ušića u milanski Inter već skoro gotova stvar. Međutim, izgleda da nekadašnji gigant europskog nogometa želi još jednog igrača s hrvatskim pedigreom.
 
Index je još u travnju objavio pismo stanovite Renate Lohinski Llanos, majke 18-godišnjeg Nicholasa, mladog i talentiranog nogometaša, koji je, barem prema majčinim riječima, morao napustiti Hrvatsku jer je odbio potpisati dugogodišnji menadžerski ugovor.
 
Navodno, za talentiranog klinca kome je majka Hrvatica, a otac Kolumbijac zainteresiran je Inter, a to je i sam igrač u intervjuu za calciomercato.com potvrdio:
 
''Milan Rapajić, moj veliki prijatelj i partner mi je rekao da su i Inter i Sampdoria zainteresirani za mene. To je nešto fantastično i ta vijest mi je samo dodatni poticaj da se trudim još više i da radim još napornije.''
 
Mladi nogometaš za kojeg je navodno postojao interes i Manchester Uniteda i Chelseaja (Kolumbija želi da igra za njih, no Llanos želi igrati za Hrvatsku), u istom tom intervjuu rekao je da bi volio nastaviti karijeru baš u Inter, jer je njegov otac veliki obožavatelj Kolumbijca Ivana Cordobe, jednog od zaštitnih znakova Intera u posljednjih desetak godina:
 
''Inter će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu zbog mog oca. On je bio lud za Interom zbog Cordobe, a i mene je više puta vodio na Interove utakmice. Obožavao sam onu generaciju 2009./10 s Militom i Sneijderom, koju je do naslova prvaka Europe vodio nevjerojatni Mourinho. Bila je to tada najbolja momčad svijeta.''
 
Naravno da Llanos nije mogao izbjeći i pitanje o još jednom hrvatskom igraču, kojeg bi trebao zateći u svlačionici Intera, o Mateu Kovačiću.
 
''Obožavam Kovačića. Takav talent se rijetko viđa. Mateo je igrač koji radi razliku i logično je da Mancini ima u njega bezgranično povjerenje. S njim će Inter profitirati'', rekao je Nicholas.
Na pitanje o Sušiću s kojim bi možda u paketu mogao stići u Milano rekao je:
 
''Sušić je najbolji igrač Hajduka u posljednjih nekoliko godina. Igra kao Zidane kažete? Ne bih baš išao tako daleko, Zizou je jedinstven, ali Tino je još mlad igrač, ima 22 godine i pred njime je velika budućnost. Može biti Interov Zidane.''
 
 

Pročitajte više