U Medveščaku optimisti uoči nove sezone: "Želimo naslov"

PRED Medveščakom je nova sezona EBEL-a. Medvjedi u novu sezonu ulaze s izmijenjenim sastavom nakon što su lani igrali polufinale protiv KAC-a. I ne kriju da ove godine žele otići do kraja.

"Naši ciljevi su visoki - želimo naslov. Dva puta smo igrali polufinale i normalno je želimo ući u finale. No, vidjeli smo koliko je teško ući u doigravanje. Nećemo se bahatiti, idemo mjesec po mjesec, ali naši navijači zaslužuju naslov", kaže prvi čovjek Medveščaka Damir Gojanović.

Proračun Medveščaka je isti kao i prošle godine - između 13 i 15 milijuna kuna. Gojanović ne krije da Medvjedi žele igrati u ruskoj ligi.

"U kontaktu smo s čelnicima KHL-a. Oni žele proširenje, a mi ćemo u budućnosti pokušati ući u KHL."

Raymond: Puno posla je pred nama

Trener Medveščaka Marty Raymond dao je naslutiti da bi klub mogao dovesti još igrača.

"Bilo je dosta promjena, ali moramo biti spremni za novu sezonu. Novi igrači su dobro prihvaćeni. Dobro smo igrali na Bledu, ali imamo još puno posla", rekao je Raymond.

Kristan: Mlađi smo nego lani, energije nam sigurno neće nedostajati

Miljenik zagrebačke publike Robert Kristan ušao je u svoju četvrtu sezonu s Medveščakom. I ove godine Medvjedi se uzdaju u njegove obrane...

"Siguran sam da ćemo bolje igrati u obrani, to mi jako puno znači kao vrataru. Tek treba vidjeti koliko će nam nedostajati Banham, Kinasewich, Prpić i ostali koji su nas napustili, ali prema onome što sam dosad vidio, novi suigrači su dobri, mladi i poletni pa ćemo sigurno imati puno energije", zaključio je Kristan.

Pročitajte više