U Parku mladeži predstavljena pojačanja: Zebu su zvali Hajduk i Dinamo, a došao je u Split

Foto: AFP

DANAS su na Parku mladeži počele pripreme za proljetni dio sezone. Crveni su usputno iskoristili priliku da predstave pojačanja u zimskom prijelaznom roku - Zajka Zebu i Josipa Fućeka.

"Zajko je bio želja i Hajduka i Dinama. Radi se o najboljem nogometašu Premierlige BiH, koji je za nas veliko pojačanje. Igrač je to koji zna podvaliti loptu, nepredvidivi vic-maher, koji je oduševljavao publiku u Željezničara i zbog kojega se dolazi uživati u igri", rekao je Žužul pa nastavio: "Fuček je fajter. Lijeva noga, jak u prekidu. Mjesto u napadu morat će izboriti velikim radom, a s njim će naš napad još više dobiti na ozbiljnosti jer će konkurencija biti veća. To je ono što nama treba".

Zeba i Fućeka vrlo su zadovoljni transferom u Split. Nadaju se kako će ispuniti ambicije kluba o plasmanu u Europu sljedeće sezone.

"Prevagnulo je što su nam se ambicije poklopile. Poziva od strane Dinama bilo je, a sastao sam se i s predstavnicima Hajduka. Sa Splitom sam se dogovorio u pet minuta. Ambicije nam se poklopile, nadam se da ću dosta pomoći ovoj momčadi sjajnoj momčadi da ostvari ciljeve. Spoj mladosti su i iskustva.Nigdje još nisam zakazao, ne vjerujem da ću i ovdje. Ja sam polušpic, a po potrebi lijevi i desni vezni. Dat ću sve od sebe i nadam se najboljem, sigurno je i da će Split imati sada još više navijača u Sarajevu, a neki će doći već na utakmicu protiv Zagreba", rekao je Zeba.

"Ja sam jako zadovoljan što sam postao dio ove ekipe. Nadam se da ću se izboriti za mjesto u sastavu. Konkurencija je velika, ali se ne bojim. Velik broj odličnih igrača odraz je snage momčadi, nadam se da ću pomoći u pohodu na Europu. I ja sam imao dosta razgovora i ponuda, ali predsjednik Splita bio je najkonkretniji i najbrži", rekao je Josip Fućek, koji je sa dojučerašnjim klubom Zelinom umalo izbacio Hajduka iz Kupa.

Nakon predstavljanja novih igrača riječ je dobio trener Zoran Vulić, koji je objavio spisak igrača za pripreme te ponovio ambicije kluba u proljetnom dijelu sezone.

I ja sam imao dosta razgovora i ponuda, ali predsjednik Splita bio je najkonkretniji i najbrži."Ciljeve znate. Ako nismo bolji, onda smo barem jednaki kao klubovi koji su nam izravna konkurencija. Naš cilj je Europa, do njega moramo doći i doći ćemo. Na pripreme ću voditi sljedeće igrače: Vuković, Zagorac, Sunara, Radotić, Marčić, Hrgović, Glavina, Križanac, Glumac, Radeljić, Galović, Paracki, Vitaić, Kvesić, Erceg, Pehar, Zeba, Baraban, Belle, Serdarušić, Rebić, Fuček, Bagarić, Vojnović, Obilinović, Vidić, Babić, Franić, Majstorović, Jelić, Rašić, Vučemilović i Tež."

Pročitajte više