UEFA "pokosila" Rabotnički zbog dopinga, suspendiran i sin slavnog nogometaša Zvezde Najdoskog

Foto: AFP

EUROPSKA nogometna federacija (UEFA) kaznila je dvojicu makedonskih nogometaša zbog pozitivnih nalaza s doping-testa obavljenog u kolovozu prošle godine.

Članovi Rabotničkog Milovan Petrović (22) i Dino Najdoski (20), sin slavnog nogometaša Crvene Zvezde Ilije Najdoskog, kažnjeni su jednogodišnjom zabranom nastupanja nakon što su 18. kolovoza prošle godine, nakon utakmice protiv Lazija u kvalifikacijama Europa lige, bili pozitivni na dopinškom testiranju. UEFA nije navela o kojoj se zabranjenoj supstanci radi, ali makedonski mediji navode da je riječ o stimulansu metilheksanaminu na koji je lani pozivna bila i aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska, naša Sandra Perković.

Trogodišnjom je zabranom rada kažnjen fizioterapeut Rabotničkog, a dvogodišnju je suspenziju dobio i liječnik makedonskog kluba. Iz Rabotničkog su, naime, njih dvojicu prokazali kao krivce za korištenje dopinga.

Sam klub je dobio uvjetnu jednogodišnju zabranu igranja u europskim kupovima, uz rok kušnje od četiri godine, a mora platiti i kaznu od 30 tisuća eura. Na sve izrečene kazne može se žaliti.

Pročitajte više