UFC 156: "Blockbuster" s Overeemom, Big Footom, Aldom i Edgarom!

Foto: Fightsite

MANDALAY BAY u Las Vegasu je obično rezerviran za UFC "blockbustere". Niti ovaj put nije ništa drugačije. UFC 156, koji je na rasporedu idućeg vikenda, nudi sve što jedan vrhunski borilački spektakl mora imati. Borbu za titulu između Josea Alda i Frankieja Edgara, povratak mega zvijezde Alistaira Overeema i nekoliko vrhunskih dvoboja koji će začiniti cijelu stvar. Program iz Vegasa počinje u 04:00h iz ponoći u noći sa subote na nedjelju 3. veljače, a možete ga pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25). Ako ste MMA zaljubljenik, UFC 156 je nešto što se nikako ne propušta!

Iako krase "naslovnicu" postera, Aldo i Edgar definitivno neće biti ono najzanimljivije na UFC-u 156. Većina javnost će s velikim iščekivanjem pratiti povratak možda i najveće MMA zvijezde u ovom trenutku - Nizozemca Alistaira Overeema. The Reem se nakon više od godinu dana pauze zbog doping suspenzije vraća mečom protiv svog nekadašnjeg kolege iz Strikefocea Antonija "Big Foot" Silve. Radi se o ulaznici za izazivačku poziciju prestižne teške kategorije tako da dvoboj nosi dodatnu važnost mimo samog spektakla koji će neminovno donijeti ova dva vrhunska borca. Obojica su u zadnjim dvobojima ubilježili vrijedne pobjede - Overeem je svladao Lesnara, a Big Foot uvijek neugodnog Travisa Brownea.

Drugi dvoboj koji će ukrasti svjetla pozornice "main eventu" je okršaj u poluteškoj kategoriji Rashada Evansa i Antonija Rogerija Nogueire. Bivši prvak u kavezu nije bio još od travnja 2012. kada je izgubio u meču za titulu od Jona Jonesa. Njegov protivnik, "manji" brat Nogueira, iza sebe ima još dužu pauzu. Njegov posljednji nastup smo vidjeli još na UFC-u 140 pa je pravo pitanje koji će se borac uspješnije nositi s nedostatkom natjecateljskog ritma koji je neminovna posljedica dužih pauza. S obzirom na dva poraza u posljednja tri dvoboja, situacija za "Minotora" nije bajna pa će mu dvoboj protiv Evansa biti ulaznica za povratak u gornji dom divizije do 93 kilograma. "Sugar" će, s druge strane, novim slavljem samo dodatno učvrstiti poziciju jednog od najboljih boraca svijeta u poluteškoj kategoriji.

Glavni dio večeri UFC-a 156 donosi i super okršaj u velter kategoriji između Jona Fitcha i Demiana Maie. Od kada se spustio u diviziju niže, Brazilac se doslovce preporodio i s novim skalpom ranga bivšeg izazivača definitivno bi se promovirao u legitimnog "contendera" za pojas UFC prvaka. Fitch je, s druge strane, impresivnom pobjedom protiv Erika Silve u svom posljednjem meču još jednom podsjetio zašto se radi o jednom od najneugodnijih protivnika kojeg nitko ne želi na drugoj strani kaveza.

Bilo bi potpuno neozbiljno u drugi plan staviti dvoboj za naslov prvaka u pero kategoriji i glavni meč večeri, okršaj Josea Alda i Frankieja Edgara. Posebno jer se svi slažu da je bivši kralj lake kategorije kojem je ovo debi u diviziji do 66 kg, najveći ispit za Brazilca od kada je sjeo na svoj tron. Iako su Hominick, Florian i Mendes bez ikakve sumnje vrhunski protivnici, Edgar je dimenzija više i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da pojas idućeg vikenda promijeni vlasnika.

Glavni dio programa u Las Vegasu će nam ponuditi i dvoboj ponajboljih majstora najniže kategorije u UFC-u - muha. Benavidez i McCall će međusobnim okršajem vrlo vjerojatno odrediti budućeg izazivača sadašnjem prvaku Demetriosu Johnsonu. "Mighty Mouse" je upravo protiv Benavideza osvojio svoj pojas, dok je s McCallom odradio dva dvoboja na početku turnira kojim smo prošle godine i dobili prvog UFC prvaka do 56 kilograma.

Kao uvod u "pravu stvar" UFC 156 će nam ponuditi i borce poput novopridošlog Strikeforceovca Tyronea Woodleyja, Yvesa Edwardsa, Evana Dunhama, Jayja Hierona i Gleisona Tibaua.

UFC 156 možete pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju, 3. veljače u 04:00h.

UFC 156: Aldo vs. Edgar

Jose Aldo vs. Frankie Edgar
Rashad Evans vs. Antonio Rogerio Nogueira
Alistair Overeem vs. Antonio Silva
Jon Fitch vs. Demian Maia
Joseph Benavidez vs Ian McCall

Uvodne borbe:

Gleison Tibao vs. Evan Dunham
Tyrone Woodley vs. Jay Hieron
Jacob Volkman vs. Bobby Green
Yves Edwards vs. Isaa Vallie-Flagg
Chico Camus vs. Dustin Kimura
Edwin Figueroa vs. Francisco Rivera

 

Pročitajte više