UFC dolazi u Hrvatsku!?

ITALIJA, Francuska, Kina, Hrvatska…Ovo su destinacije koje najjača svjetska MMA promocija, UFC, planira pokoriti u narednom periodu. Da, dobro ste pročitali, jedna od izglednih opcija za organizaciju priredbe je i Hrvatska, ili još preciznije rečeno – zagrebačka Arena.

Da se u njoj može organizirati vrhunski borilački spektakl, vidjeli smo prije nekoliko tjedana kada su Cro Cop, Ray Sefo, Daniel Ghita i društvo zapalili oko 12 tisuća gledatelja.

Fight Site doznaje kako Dana White i vlasnici promocije s velikim interesom prate borilačka događanja na jugoistoku Europe koji je nepresušan izvor talenata poput Mirka Filipovića, Igora Pokrajca, Gorana Reljića ili Zelga Galešića, a upravo su im Zagreb i Hrvatska zapeli za oko kao startna destinacija na ovom području.

Prva UFC-ov priredba bi se mogla održati mnogo prije od očekivanog; i to u prvom kvartalu 2012. Problem bi, osim tradicionalno sporog hrvatskog zakonodavstva i birokracije, mogao biti i prilično nizak standard ljudi u regiji. Naime, cijena prosječne karte na priredbama najjače svjetske MMA promocije je više od 250 dolara što se čini kao prevelik zalogaj za fanove u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Dakako, ukoliko UFC zaista stigne u Hrvatsku, tu bi bila velika prilika za mnogo mladih i talentiranih domaćih boraca koji bi sigurno dobili priliku pokazati svoje kvalitete na velikoj pozornici!

Pročitajte više