UFC potvrdio: Mark Hunt i Stipe Miočić 10. svibnja u Adelaideu

Foto: Fightsite

UFC je na svojoj službenoj internetskoj stranici UFC.com potvrdio vijest kako će Mark Hunt i Stipe Miočić u australskom Adelaideu predvoditi event iz serije Fight Nighta. Event će se održati 10. svibnja u Adelaide Entertainment Centru, a najjača MMA promocija svijeta je objavila poster za taj "sudar titana".

Ovo će biti treći nastup "Super Samoanca" u Australiji pod okriljem UFC-a. Prvi put je nastupio 2011. na UFC-u 127 protiv Chrisa Tuchscherera i ostvario pobjedu, a drugi put protiv Antonia "Bigfoot" Silve. Taj meč je proglašen bez pobjednika jer suci nisu mogli odlučiti tko je pobjednik nakon pet rundi rata te je osvojio bonus za meč večeri.

40-godišnji Hunt (10-9-1) je 5. na UFC-ovoj ljestvici teškaša i jedan od najboljih MMA boraca svijeta, iako se to ne bi reklo po njegovom skoru. U zadnjem meču je izgubio od Fabrica Werduma koji je pobjedom nad Huntom osvojio naslov privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije.

Stipe Miočić (12-2) je u posljednjoj borbi jednoglasnom odlukom sudaca poražen od bivšeg prvaka Juniora Dos Santosa. Unatoč porazu u toj borbi, Miočić je impresionirao svojom izvedbom i pokazao da se s razlogom nalazi među najboljim teškašima svijeta. Ako Stipe pobijedi Hunta, onda će ga najvjerojatnije još jedna pobjeda dijeliti od napada na titulu.

Pročitajte više