UFC u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015.?!

Foto: Fightsite

VEĆ nekoliko puta se ozbiljno špekuliralo oko dolaska najbolje svjetske MMA promocije - Ultimate Fighting Championshipa u Hrvatsku. Prvi put prije gotovo dvije godine, da bi u međuvremenu povremeno osvanula vijest i najava da bi UFC zaista mogao održati priredbu u Zagrebačkoj Areni. Potvrdu takve namjere u više navrata je davao i vlasnik Fight Channela Orsat Zovko, koji je u protekle dvije godine u Zagreb doveo K-1 WGP Finale i Glory 14 pretvorivši hrvatsku metropolu u borilačku metropolu Europe.

S novom politikom aktivnog i agresivnog širenja UFC-a na nova tržišta, koja je javno obznanjena prošle godine, te serijom manjih turnira koji su zaredali u 2014., a svoju kulminaciju bi trebali dobiti 2015. godine, šanse za tako nešto su zaista realne i vrlo velike. Posebice jer je Hrvatska tradicionalno borilačka zemlja koja je dala legende poput Mirka Filipovića, ali koja i danas u UFC-u ima svoje predstavnike.

Ovih dana se ponovno "zakotrljala" priča oko dolaska UFC-a u Hrvatsku početkom iduće godine. Dobro informirani krugovi nam kažu da se ne radi o "patki" već o realnoj opciji. Potvrdu toga smo dobili i od gospodina Zovka koji nam je u kratkom razgovoru potvrdio da za nekoliko dana ponovno putuje u London u UFC-ovo sjedište za Europu, Aziju i Afriku. Vlasnik Fight Channela je u nekoliko navrata već putovao u glavni grad Engleske, ali i u Las Vegas i Los Angeles (UFC uredi), a svrha putovanja je također bilo održavanje UFC-a u Zagrebu. Ovaj put od Zovka nismo dobili jasnu potvrdu da će tema razgovora biti dolazak elitne promocije u Hrvatsku, no znakovito je najavio da će se sve saznati na vrijeme te nije želio demantirati niti potvrditi ništa.

Mi možemo samo nagađati da su glasine koje su se pojavile kako će UFC u prvoj polovici 2015. napokon "zagaziti" na hrvatsko tlo zaista istinite. Dolaskom UFC-a svoju priliku bi dobili i najbolji regionalni borci jer je već poznato da UFC prilikom organizacije priredbi na novom tržištu redovito potpisuje lokalne zvijezde radi promocije. Sve je koincidiralo i s prvim dolaskom američko-hrvatske zvijezde Stipe Miočića u domovinu svojih roditelja. Stipe je najavio kako će od 2. kolovoza boraviti u "Lijepoj našoj" te da je cilj putovanja interakcija s fanovima i učenje o kulturnoj baštini Hrvatske. Naravno da bi u slučaju dolaska UFC-a u Zagreb Miočić bio jedan od glavnih kandidata za "main event" priredbe.

Pročitajte više