Ubojiti Kamerunac prijeti Hrvatskoj: "Na SP-u možemo napraviti čudo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNA reprezentacija Kameruna samo je jednom u povijesti svjetskih prvenstva prošla prvi krug natjecanja, pa ipak napadač francuskog prvoligaša Lorienta Vincent Aboubakar (22) smatra kako "nesavladivi lavovi" mogu u Brazilu prirediti iznenađenje. Kamerun je u skupini s Hrvatskom, Brazilom i Meksikom.

"Svjetsko prvenstvo je vrh nogometa i već je plasman u Brazil veliki uspjeh. Međutim, uvjeren sam kako imamo dovoljno kvalitetnu reprezentaciju. Sposobni smo prirediti iznenađenje," kazao je Aboubakar u razgovoru za internetsku stranicu Fife.

Kamerun će SP otvoriti 13. lipnja protiv Meksika, potom slijedi ogled protiv Hrvatske 18. lipnja, a natjecanje u skupini A zaključit će 23. lipnja protiv Brazila.

"Imamo tešku skupini, sva tri suparnika su jaka, no uz božju pomoć možemo do čuda," dodao je Aboubakar koji je član Lorienta od 2013. godine, a prije toga je tri sezone proveo u Valenciennesu. Ove sezone jedan je od najboljih napadača u Le Championnatu sa 16 golova i osam asistencija u tridesetak nastupa što ga svrstava odmah iza Zlatana Ibrahimovića, tik ispred drugog "Parižanina" Cavanija.

Aboubakar ima svega 22 godine, no u Brazilu će nastupiti na svom drugom svjetskom prvenstvu. Na svjetskoj smotri je debitirao prije četiri godine i tada je bio jedini reprezentativac iz kamerunske lige.

"Bilo je to nezaboravno iskustvo. Sa 18 godina sam imao priliku igrati uz idola Samuela Eto'oa. Sada sam malo iskusniji i nadam se boljem rezultatu," dodao je.

Kamerun je na posljednjem SP-u 2010. u Južnoj Africi upisao sva tri poraza u skupini (Japan 0:1, Danska 1:2, Nizozemska 1:2), a sudjelovao je na još pet svjetskih prvenstava (2002, 1998, 1994, 1990, 1982). Skupinu je prošao tek 1990. u Italiji gdje je dogurao do četvrtfinala.

Pročitajte više