Ukrajina šokirala Srbiju, Francuzi uvjerljivi protiv Latvije!

Foto: Screenshot

NASTAVLJENA je napeta borba za četvrtfinale Eurobasketa. Odigrane su utakmice 2. kola u skupini E drugog kruga natjecanja.

Srbija je doživjela treći poraz u Sloveniji. Ukrajina je slavila s 82:75, ali Srbi su i dalje jako blizu plasmana u četvrtfinale. Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri, te su Ukrajinci na odmor otišli s poenom prednosti (41:40). Odlučujuću prednost Ukrajinci su napravili u trećoj četvrtini koju su dobili s 22:14, a zatim su je u posljednjih 10 minuta sigurno sačuvali na krilima fantastičnog Jetera.

Najefikasniji na utakmici bio je Bjelica s 22 poena. Jedan manje ubacio je Ukrajinac Kornijenko, a 20 je postigao Jeter.

Uvjerljiva Francuska

Francuska je lako sa 102:91 pobijedila Latviju. Pitanje pobjednika je bilo riješeno već nakon prve četvrtine koju su Parker i društvo dobili s 31:15.

Litva razbila Belgiju za četvrtfinale

Prva je do pobjede stigla Litva koja je s 86:67 uništila Belgiju. Nakon prvih deset minuta Litva je imala šest poena prednosti (18:12), a zatim je sjajno igrom u drugoj četvrtini na poluvrijeme otišla s velikih +23 (44:21). Do kraja susreta Belgija nije uspjela zaprijetiti.

Motiejunas je s 13 poena predvodio Litvu, a najefikasniji na utakmici je bio Belgijac Tabu s 15 poena.

U četvrtak je Hrvatska oduševila uvjerljivom pobjedom protiv Finske, no niti jedan igač Jasmina Repeše nije se našao na listi pet najboljih poteza dana. Publiku su zato na noge dizale zvijezde Španjolske, Grčke i Slovenije... Zakucavanja Nachbara protiv Italije bila su posebno impresivna.

 

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Eurobasket, drugi krug, 2. kolo:

Litva - Belgija 86:67

Ukrajina - Srbija 82:75

Francuska - Latvija 21:00

Pročitajte više