Umorni Modrić je bio bolji od Rakitića

Foto: Screenshot/Youtube

"REAL je trajao koliko i Modrić", pišu Španjolci dan nakon spektakularnog "el Clasica" u kojem je Barcelona slavila protiv Madriđana s 2:1.

Stručnjaci i komentatori slažu se da je Modrić bio jedan od najboljih na terenu, no kako se tek nedavno vratio nogometu nakon četveromjesečne pauze zbog ozljede, nije uspio zadržati tempo do samog kraja.

"Modrić se umorio, Bale je nestao nakon prvog poluvremena, a onda se pojavio Luis Suarez", piše AS o golu koji je presudio Realu.

Prema statističkom portalu WhoScored, Modrić nije impresionirao već je ocijenjen sa 6.8, čime je nadmašio Realove braniče (osim Marcela) te suigrače u vezi Isca (6.3) i Balea (6.5), dok je najbolju ocjenu kod gostiju dobio Benzema.

Prema istom izvoru, Modrić je ubilježio 95 posto preciznih dodavanja, 75 dodira s loptom, jedan udarac na gol, dva uspješna driblinga i 2 intervencije u obrani.

 

Najbolji na terenu je bio Messi (8.6), a slijede ga Pique (8.5), Mathieu (8.2) te Neymar i Suarez s "osmicama". Rakitić je dobio ocjenu 6.5.

Rakitić je imao 80 posto točnih dodavanja, 45 dodira s loptom, jedan dribling i 2 obrambene intervencije.

Britanski BBC Rakitiću je dao "šesticu", najslabiju ocjenu među Barcinim igračima, kojom su opisani i Iniesta, Mascherano i Neymar. Samo su Messi i Suarez dobili "osmice".


"Rakitić je bio u sjajnoj formi posljednjih dana, sinoć je igrao solidno, ali je na trenutke bio gledatelj", piše BBC.

Kod Reala, Englezi su kao najgore izdvojili Isca i Pepea, a Modrić je s ocjenom 7 uz bok Ronaldu, Benzemi i Marcelu. Lukinu igru BBC je ovako opisao:

"Vjerojatno najbolji veznjak na terenu, posebno u krajem prvog dijela kada je diktirao tijek igre, ali je nakon pauze izblijedio. Dodao je loptu Benzemi prije Realovog pogotka".

> S Modrićem je stao i Real

> Enrique: Sad smo tamo gdje smo željeli biti, ali daleko je još naslov

> Ancelotti: Odradili smo 60 dobrih i 30 loših minuta

> Rakitić: Ponosni smo, no još je dalek put do titule

> Barceloni El Clasico i otvoren put prema naslovu

 

 

Pročitajte više