Ups! Ronaldo srušio Real!

Foto: AFP

PRIJE samo četiri dana Lucas Alcaraz imenovan je trenerom Granade. Nakon što je srušio Real Madrid postao je "mesija" koji će spasiti klub ispadanja iz Primere. Jedini gol na utakmici zabio je Cristiano Ronaldo!

Večernji susret 22. kola trebao je biti samo "berba bodova", no postao je najgora noćna mora Josea Mourinha. Ništa nije štimalo, napadači nisu pronašli okvir gola cijelo prvo poluvrijeme, no zato je Ronaldo već u 22. glavom pogodio vlastitu mrežu nakon kornera domaćih.
 

Luka Modrić od prve minute igrao je iza Higuaina, usamljenog napadača, između Di Marije i Ronalda. Mourinho je u drugo poluvrijeme ušao bez Khedire i Higuaina, a ušli su Benzema i Callejon. Redao je Real prilike u prvih deset minuta, ali bezuspješno. U 61. minuti, Granada je stvorila veliku priliku, nekad poznat kao "rumunjski Messi" Gabriel Torje odlično je ubacio s krila, a napadač domaćih Ighalo sjajno petom poslao loptu malo pored gola.

Modriću sudac oprostio isključenje

U 65.minuti Modrić je dobio žuti karton zbog grubog starta na protivničkom igraču, a samo tri minute kasnije hrvatski je veznjak igrao rukom ispred glavnog suca na sredini terena, ali Španjolac ga je poštedio drugog žutog kartona.

Veliku šansu imao je Real u 84. minuti. Obrani je pobjegao Callejon, krenuo sam na vratara koji se bacio na njegov udarac, a Benzema odbijanac nije uspio pospremiti u mrežu. Domaći su se uspješno obranili i u sudačkoj nadoknadi uz veliku podršku s tribina, odakle su za Real stizali sami zvižduci.

Granada je navijačima predstavila i pojačanja. Arandu je zamijenio Diego Buonanotte, a obojica su stigla iz Malage i zaradila ovacije za večerašnju predstavu.

Mourinhov kraj?

Real i dalje drži treće mjesto, ali madridski Atletico ispred njega bježi četiri, a Barcelona čak 15 bodova, i obje momčadi imaju utakmicu manje. Granada je tri boda iznad zone ispadanja.


Prošlog tjedna Real je u polufinalu Kupa kralja na Santiago Bernabeuu odigrao 2:2 s Barcelonom uoči uzvrata u Kataloniji, a slabi rezultati nadovezali su se na ranije probleme u svlačionici.

Ovaj poraz možda je kap koja je prelila čašu. Hoće li Mourinho preživjeti do sudara s Manchester Unitedom u osmini finala Lige prvaka 13. veljače?

Ludo kolo Primere: Domaćini stopostotni

Espanyol je u Barceloni s 3:2 porazio Levante i tako se približio sredini ljestvice, dok su gosti iz Valencije osmi, u igri za Europu.

I ova je utakmica otvorena autogolom. Navarro je u 42. poslao loptu u vlastitu mrežu za 1:0 domaćih, a Ruben Garcia je u 47. izjednačio. Stuani, koji je ušao na poluvremenu, vratio je vodstvo Espanyolu u 67. minuti, a dvije minute kasnije asistirao Sergiju Garciji za 3:1. Tri minute prije kraja Obafemi Martins, nekadašnja zvijezda milanskog Intera, ublažio je poraz gostiju.
 


Getafe je s 3:1 porazio Deportivo iz La Corune iako je od 11. minute imao igrača manje, a od 12. gubio 0:1.

Vratar Getafea Moya je isključen na samom početku, a njegov prekršaj kaznio je Pizzi s bijele točke za vodstvo gostiju. Iz penala je zabio i Getafe, Evaldo je skrivio jedanaesterac, a Castro pogodio u 25. minuti za 1:1. U 71. je drugi žuti dobio Aguilar, i momčadi su posljednjih dvadeset minuta igrale s desetoricom. Deportivo je nadigrao domaćina, ali žestok ritam i brojni prekršaji remetili su igru, bilo je četrdesetak slobodnih udaraca i nešto manje prekršaja te 11 žutih kartona uz dva isključenja. U samoj završnici u tri minute Madriđani su odnijeli pobjedu. Barrada je u 81. poslužio Vazqueza, a u 83. Colungu za preokret na 3:1.

 

Osasuna je pobijedila Celtu s 1:0, a strijelac je bio Armenteros u 55. minuti. Danijel Pranjić, koji je na posudbi iz Sportinga u Celti, igrao je na svojoj najdražoj poziciji, lijevom krilu svih 90. minuta.

Granada - Real Madrid 1:0

Espanyol - Levante 3:2

Getafe - Deportivo 3:1

Osasuna - Celta 1:0

Nedjelja

Malaga - Zaragoza

Sevilla - Rayo Vallecano

Valencia - Barcelona

Atletico Madrid - Betis

Real Sociedad - Mallorca
 

Pročitajte više