Uskok podigao optužnicu protiv Širića, Djedovića i Šprajcera

USKOK je podigao optužnicu protiv Željka Širića i Stjepana Djedovića zbog primanja 30 tisuća eura mita za "korektno" suđenje Hajduku, dok je bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer optužen da je sa Širićem dogovorio "pošteno" suđenje Karlovcu za 15 tisuća eura po sezoni.

> Malešov iskaz Uskoku: "Širić mi je rekao da mu Hajduk duguje 95 tisuća eura"

Uskok je protiv Širića, Djedovića i Šprajcera podigao optužnicu nakon osmomjesečne istrage. Širića se tereti da je, kao dopredsjednik HNS-a i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a u dogovoru s Djedovićem, bivšim članom Komisije nogometnih sudaca, zatražio 95 tisuća eura od donedavnog predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša na ime starih dugovanja. Širić je od Hajduka zatražio i popis nogometnih sudaca koje žele da im sude, kao i popis onih koje ne žele vidjeti kao suce na Hajdukovim utakmicama.

U optužnici stoji da je Širić od Maleša zatražio da mu Božića preda od 20 do 30 tisuća eura kako bi Hajduku osigurao "korektno" suđenje. Širić i Djedović su 8. prosinca od Maleša preuzeli 30 tisuća eura.

Bivšeg dopredsjednika HNS-a tereti se i da je tijekom sezone 2009/10 dogovorio sa Šprajcerom da će se Karlovcu pošteno suditi za 15 tisuća eura po sezoni. Šprajcer je iznos mogao isplatiti u više rata, a 31. ožujka Širiću je predao iznos od 3 tisuće eura.

Uskok je u istrazi saslušao stotinjak svjedoka prije podizanja optužnice. Širić i Djedović su uhićeni u prosincu prošle godine i u istražnom zatvoru su proveli tri mjeseca, dok je Šprajcer bio dva tjedna manje.

Pročitajte više