"Uspjeh Hrvatske na Europskom prvenstvu ovisi o inspiraciji Luke Modrića"

PLASMAN Hrvatske u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva ovisit će najviše o inspiraciji Luke Modrića, tvrdi goal.com koji je napravio analizu svih reprezentacija koje sudjeluju na Euru. Našoj reprezentaciji predviđa se ispadanje u skupini.

U odlučujućim utakmicama za Euro protiv Turske hrvatski nogometaši pokazali su odlučnost i psihičku snagu što može biti i najjače oružje naše reprezentacije u Poljskoj. Hrvatska je imala nesreću da u skupini dobije dva teška suparnika, Španjolsku i Italiju i čini se da je treće mjesto u skupini suđeno za našu reprezentaciju. Nikica Jelavić, Ivica Olić, Eduardo da Silva i Mario Mandžukić nisu na razini napadača ostalih momčadi iz skupine C i zbog toga će Hrvatska Europsko prvenstvo završiti u prvom krugu, smatra goal.com koji kao najbitnije nogometaše naše reprezentacije navodi Modrića, Darija Srnu i Ivicu Olića.

Goal.com sugerira Biliću 11 najboljih Hrvata:

Pletikosa - Vida, Strinić, Schildenfeld, Ćorluka - Srna, Rakitić, Vukojević, Modrić - Olić, Mandžukić

Nema Tottija i Del Piera, ali ima više "igre bez lopte"

Andrea Pirlo i Antonio Cassano će vjerojatno posljednji put nastupiti za Azzure na velikom natjecanju i upravo bi Talijanima njihova motivacija mogla pomoći da prođe skupinu. Italija ima veliki izbor nogometaša, ali izgleda da posljednje generacije nemaju kvalitetu njihovih prethodnika. Na Apeninskom poluotoku vode veliku borbu s kladioničarskom mafijom, a ta borba nije zaobišla ni reprezentativce. Gianluigi Buffon pod sumnjom je da je milijune eura uplaćivao na utakmice, a "kladioničar" Domeneco Criscito propustit će Euro zbog umiješanosti u skandal s namještanjem utakmica.

Izbornik Cesare Prandelli radikalno je promijenio igru Italije, mnogo više pažnje se poklanja "igri bez lopte". Azzuri će na Euru nastupiti u formaciji 4-3-1-2, a velika borba se vodi između Antonija Cassana, Marija Balotellija, Sebastiana Giovinca i Antonija Di Natalea za dva mjesta u napadu. Buffon, jedan od najboljih vratara na svijetu, velika je prednost Italiji koja nema veliku zvijezdu kao što su ranije bili Francesco Totti ili Alessandro Del Piero, ali bi Azzuri timskom igrom i velikim zalaganjem trebali završiti na drugom mjestu u skupini, ispred Hrvatske i Irske, tvrdi goal.com .

Mogućih početnih 11 Italije na Euru:

Buffon - Balzaretti, Maggio, Bonucci, Chiellini - Marchisio, Montolivo, Pirlo, De Rossi - Giovinco, Di Natale

Mogu li Duff, McGeady i Keane otkinuti bodove favoritima?

Irska će svoju priliku u ovoj skupini tražiti kroz čvrstu i jaku obranu, te brze protunapade preko krilnih nogometaša. Momčad Giovannija Trapattonija je najiskusnija u skupini C, neki nogometaši poput Robbieja Keanea imaju više od 100 nastupa za reprezentaciju i upravo na iskustvo i veliku borbenost bi mogli otkinuti bodove suparnicima. Teško je i pomisliti da bi Irska mogla proći skupinu, najviše zbog slabe konkurencije u veznom redu.

Trapattoni će momčad postaviti u 4-4-1-1 formaciji i uspjeh Irske ovisit će od toga koliko će u napadu napraviti Robbie Keane, Damien Duff i Aiden McGeady.

Mogućih početnih 11 Irske na Euru:

Given - Ward, O´Shea, Dunne, St. Leadger - Duff, McGeady, Whelan, Andrews - Keane - Doyle

Obrana naslova ovisi o tome kako će Torres zamijeniti Villu

Španjolska, svjetski i europski prvak, treba samo podnijeti pritisak i prebroditi nedostatak bitnih igrača Davida Ville i Carlesa Puyola i imat će otvoren put prema finalu. Furija je još uvijek najbolja reprezentacija na svijetu, talent i snaga pomiješani s iskustvom su odlika reprezentacije koja lovi svoj treći europski naslov. Nevjerojatan vezni red sa Sergijom Busquetsom, Xabijem Alonsom, Andresom Iniestom, Xavijem i Davidom Silvom treba samo napadača koji će njihove lopte pospremati u mrežu. Na prethodna dva natjecanja to je bio Villa, a ovaj put plasman Furije ovisit će o realizaciji Fernanda Torresa.

Vicente Del Bosque će koristiti već isproban Barcelonin recept, beskonačno čuvanje lopte i pronalazak rupe u suparničkoj obrani. Furija će igrati u formaciji 4-2-3-1.

Mogućih početnih 11 Španjolske na Euru:

Casillas - Jordi Alba, Arbeloa, Ramos, Pique - Xabi Alonso, Busquets - Xavi, Iniesta, Silva - Torres

Pročitajte više