"Uspjeh u Brazilu uvelike će ovisiti o kazni Mandžukiću"

Foto: HINA

AKTUALNI izbornik Hrvatske Niko Kovač i dojučerašnji član stožera Alen Bokšić prokomentirali su za Sportske novosti šanse Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

"Nitko na SP ne putuje na odmor, tako ni mi. Međutim, Hrvatska u Brazil ide uživati. Da se krivo ne razumijemo, ne uživati u bezbrižnosti već u nogometu. Samo kad se igra s guštom može se postići pozitivan rezultat. Zna se tko je favorit, to je Brazil, ali isto tako Meksiko i Kamerun vrlo su kvalitetne ekipe. Ništa više od toga ne mogu reći. Ukratko sam nešto vidio, ali ne poznajem ih 100 posto. Zato ne bih govorio kako će biti. Pokušat ćemo sve da napravimo dobar rezultat, možda i iznenađenje", rekao je Niko Kovač.

Prisjetio se susreta s Meksikom 2002. godine. "Meksiko je uvijek dobar. Tehnički su kvalitetni, radi se o nogometnoj naciji. Njihova momčad ima značajnu dozu patriotizma koji će sigurno istaknuti u prvi plan. SP je u Južnoj Americi, nisu daleko od Brazila, bit će puno njihovih navijača, više nego naših, u tome će biti u prednosti. Tada smo poraženi, zasluženo, bili su u tom času bolja momčad. Ostali smo s desetoricom, možda se nije niti radilo o iznenađenju. Sada je 2014. godina, novi su igrači, novi izbornici, to ništa ne znači", dodao je.

Alen Bokšić smatra da će hrvatske šanse uvelike ovisiti o kazni koju će dobiti Mario Mandžukić za crveni karton protiv Islanda.

"Gotovo sve, ili baš sve ovisi o visini kazne Mariju Mandžukiću, on je naš ključni igrač! Vratite se u kvalifikacije, vidjet ćete da je namjestio gol u Belgiji za 1-1, Srbima zabio gol u Zagrebu i Beogradu, zabio je Walesu u Osijeku, Islandu je zabio u Zagrebu, o njemu sve ovisi, on je glavni čovjek. Mandžukić, Modrić i Srna su mozak i srce momčadi, a u idućih šest mjeseci ćemo saznati hoće li se i Mateo Kovačić razviti u pravog veznog igrača, što od njega svi očekujemo", rekao je Bokšić.

"Kako ne znamo puno stvari i nad našom reprezentacijom je puno upitnika, opasna su bilo kakva predviđanja i nedajbože arogantne prognoze. Sve je u našim rukama, naša šansa su Meksiko i Kamerun, koji su se također na Svjetsko prvenstvo plasirali u dodatnim kvalifikacijama. Pustimo Brazil neka igra svoje prvenstvo, Brazil je stepenica više. I nemojmo si umisliti da smo favoriti, mi to nismo, ali nismo ni autsajderi bez izgleda. Ne sumnjam da ćemo biti spremni", dodao je.

Pročitajte više