Utakmica koja će pobjedniku spasiti sezonu

Foto: AFP, Twitter, Marca

UZVRATNA utakmica polufinala Kupa kralja može odlučiti sezonu najvećim španjolskim klubovima - Barceloni i Realu.

Jose Mourinho je još u listopadu prošle godine prepustio naslov prvaka najvećem rivalu, pa je trofej Kupa kralja uz Ligu prvaka jedini još uvijek otvoren. A u Ligi prvaka su obje momčadi jako, jako daleko od trofeja.

Tko će igrati protiv Reala - Messi ili Gdjessi?

Barcelona je u prvom susretu osmine finala protiv Milana odigrala jednu od najlošijih utakmica u posljednjih pet sezona. Messi i društvo su se dodavali, dodavali i dodavali, a Milan je zabijao, pa će Rossonneri na Camp Nou braniti dva velika gola prednosti.

Druga je to "velika" utakmica zaredom u kojoj je umjesto Lionela Messija igrao Lionel Gdjessi. Argentinac je najprije nevidljiv bio protiv Reala na Santiago Bernabeu, a zatim je magiju prenio i na San Siro. Ipak, to treba zabrinuti Mourinha jer kolika je vjerojatnost da će najbolji igrač svijeta nestati i treću "veliku" utakmicu u nizu!?

 

Može li Ronaldo sam donijeti Realu trofeje?

S druge strane, Cristiano Ronaldo sam igra u Realu, jer da nije njega i vratara Diega Lopeza madridski klub bi već bio otpisan iz Lige prvaka. U prvoj utakmici protiv Manchester Uniteda Danny Welbeck je ranim golom šokirao Mourinha i Santiago Bernabeu, a vodstvo Uniteda poništio je sjajnim udarcem glavom Ronaldo.

I dok Ronaldo briljira, ostali igrači Reala kao da ni nakon sedam mjeseci nisu ušli u sezonu. Obrana je razbijena ozljedama, vezni red mrtav, a napad... Koji napad!? Karim Benzema i Gonzalo Higuain više naprave za suparničke momčadi nego za svoju. Očekivalo se da će u ovoj sezoni Real imati pomoć s klupe, ali su pojačanja predvođena Lukom Modrićem zakazala, a jedini koji pokazuje neke znakove života je 19-godišnji francuski branič Raphael Varane, koji je upravo u Kupu protiv Barcelone odigrao utakmicu života.


 

Je li Kaka Mourinhov joker za Barcelonu i United?

Realova prednost mogao bi biti Kaka, nekada najbolji nogometaš svijeta, koji vjerojatno od svih igrača Reala najbolje poznaje klupu za rezervne igrače na Santiago Bernabeu. A kad mu Mourinho ukaže priliku Kaka zablista i podsjeti na najbolje dane kao u utakmicama protiv Millonarisa, Ajaxa ili Deportiva u posljednjem kolu Primere kada je Real do tri boda došao zahvaljujući Brazilcu.


Nekada je Kaka bio rame uz rame s Messijem i Ronaldom, a sada ih gleda s Realove klupe

Messi vrijeđao i pljuvao, Mourinho od Barce "mnogo toga naučio"

Od posljednjeg El Clasica nisu se smirile strasti. Odmah nakon utakmice Lionel Messi je ispred Santiago Bernabeua pričekao Arbelou i pokušao se sukobiti s njim, a zatim se pojavio snimak na kojem se vidi kako je Messi na utakmici pljunuo prema klupi Reala. Ništa nije moglo proći i bez cinizma Josea Mourinha koji je "mnogo toga od Barcelone naučio."

"Od Barcelone smo mnogo toga naučili u prošlosti - da ne pričamo o sucima i da ne radimo pritisak na njih, da ne tražimo kartone za svoje suparnike i da ne pokušavamo simuliranjima iznuditi prekršaje."

Utakmica na Camp Nou igra se u utorak od 21 sat, a nekome bi mogla spasiti sezonu jer ni Barcelona, koja u Primeri ruši rekord za rekordom, nije zadovoljna samo naslovom prvaka, a ni Real u kolovozu osvojenim Superkupom. O Ligi prvaka ne smiju ni maštati, ali tko slavi u El Clasicu u puno boljoj situaciji dočekat će uzvratne susrete osmine finala Lige prvaka.

Vjerojatni sastavi:

Pročitajte više