Utakmica koja se ne propušta: Ilievski nakon infuzije spreman za Hrvatsku

Foto: Hina

NAKON dana odmora hrvatski košarkaši ponovno nastupaju na Eurobasketu. U utakmici trećeg kola od 21 sat igraju protiv Makedonije.
 
Hrvatska i Makedonija u večerašnju utakmicu ulaze izjednačeni na ljestvici s po jednom pobjedom i jednim porazom.
 
"Hrvatska ima toliko kvalitetnih igrača da je nemoguće otkriti odakle nam prijeti najveća opasnost"
 
"Pobjeda nad Nizozemskom dodatno je poboljšala atmosferu u našem taboru", otkrio je makedonski košarkaš Damjan Stojanovski.
 
"Trebamo još jednu pobjedu za plasman u osminu finala. Gruzija je za nas ključna utakmica, ali to ne znači da nećemo i protiv Hrvatske pokušati doći do pobjede", rekao je Stojanovski i dodao da hrvatska reprezentcija ima brojne vrhunske igrače, te da je nemoguće otkriti odakle im prijeti najveća opasnost.
 
Makedonci podsjećaju na pobjedu iz 2011. godine
 
Makedonski mediji hvale hrvatsku reprezentaciju u kojoj vide veliku momčad u budućnosti, te podsjećaju na okršaj Hrvatske i Makedonije s Eurobasketa 2011. godine kada su Makedonci slavili s dva poena razlike na krilima nezaustavljivog McCalebba. U tom susretu Hrvatska je imala napad za pobjedu, ali je Bojan Bogdanović promašio tricu u posljednjoj sekundi.
 

 
Najbolji Makedonac u Zagrebu: Hrvatska je apsolutni favorit
 
Aleksandar Kostoski, razigravač Kumanova, uvjerljivo je najbolji košarkaš Makedonije u Zagrebu. U utakmicama protiv Grčke i Nizozemske postigao je ukupno 33 poena uz čak 65 posto šuta.
 
"U utakmici s Grčkom smo imali mnogo padova u igri, a protiv Nizozemske nismo i zato smo ih pobijedili. Znali smo da je utakmica s Nizozemcima jedna od ključnih za nas na ovom Eurobasketu."
 
"Hrvatska je apsolutni favorit, tim koji ide na medalju. Pokušat ćemo ih iznenaditi, ali nećemo psihički pasti ako izgubimo jer je ta utakmica veliki trening za presudni okršaj s Gruzijom. Ako pobijedimo Hrvate bit će super, ako ne nikom ništa..."
 
Ilievski završio na infuziji, ali ne propušta Hrvatsku
 
Još uvijek se ne može sa sigurnošću reći hoće li Bogdanović biti večeras na raspolaganju hrvatskom izborniku Velimiru Perasoviću, nakon što je zbog vrlo nezgodnog udarca u glavu na otvaranju protiv Slovenije propustio utakmicu s Grčkom. 
 
S druge strane, Makedonci nemaju problema s ozljedama. Vlado Ilievski, bivši košarkaš Cedevite i Cibone, završio je na infuziji nakon posljednje utakmice, ali će biti spreman za okršaj s Hrvatskom.

Pročitajte više