Utješni Hrvat: Unicaja ne može do Repeše, ali je prezadovoljna Simonom, koji dolazi besplatno!



UGLEDNI španjolski klub, za koji nastupaju Hrvoje Perić i Luka Žorić postat će bogatiji za još jednog našeg košarkaša - očekuje se da Malaga danas predstavi Krunu Simona.

Očajna financijska situacija u KK Zagrebu, natjerala je aktualnog hrvatskog prvaka da odštetni zahtjev za Simona, koji je krajem prošle godine iznosio oko 350 tisuća eura, smanje više nego trostruko, španjolski mediji pišu kako igrač s euroligaškim prosjekom od 13.4 poena, dolazi za siću od 100-tinjak tisuća eura. Međutim, lokalni list Diario Sur, koji detaljno prati prilike u Unicaji, piše kako Simon u klub dolazi besplatno, jer mu je Zagreb dužan, a on je dug oprostio kako bi ga pustili u Španjolsku.

Odobrenje za transfer dao je Upravni odbor Unicaje, nakon što se činilo da je transfer za ovu sezonu propao, a na istom sastanku odlučeno je da se zadrži sadašnji trener Chusa Mateo, unatoč nizu od sedam poraza u svim natjecanjima i tek sedmom mjestu u španjolskom prvenstvu s mogućnošću neulaska u doigravanje. Međutim, vrh kluba se na to odlučio jer su treneri koji su u konkurenciji za preuzimanje kluba - Repeša, Maljković i Pešić, redom zauzeti angažmanima.

Simon je za Diario Sur potvrdio da je od svog agenta saznao sjajne vijesti: "Potvrdio mi je da će sve biti riješeno u sljedećih nekoliko sati, što mi je predivno čuti nakon što se činilo da je transfer propao."

Unicaja je Simona upoznala u susretima sa Zagrebom u Ligi prvaka, u kojima je svom budućem klubu zabio 10, odnosno 16 koševa. "To mi nisu bile najbolje utakmice", našalio se u razgovoru za Diario Sur, koji ga je ovako predstavio:

"Iako Simonova statistika u Jadranskoj Ligi zvuči sjajno, mora biti jasno da nije veliki strijelac, nego igrač koji može puno pridonijeti napadu velikom probojnošću i sjajnom suradnjom s centrima. Jedini mu je nedostatak obrana i možda nedostatak snage. Također treba istaknuti da će mu Unicaja biti prvo inozemno iskustvo van Zagreba."

Pročitajte više