Vaha upozorio Kramarića: Idi u klub u kojem ćeš igrati!

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina

ANDREJ KRAMARIĆ na korak je do potpisa za novi klub, Leicester ili Chelsea, još nije odlučio, no prema posljednjim informacijama sve je dalje od Londona. Sa 23 godine donijet će odluku koja će mu odrediti daljnji tijek karijere. Razlika je golema.

> Zbog pravila Premierlige propao transfer u Chelsea! Kramarić blizu potpisa za Leicester

> "Kramarić u Leicesteru" tek dio posla: Kod fenjeraša parkiran do ljeta, kada prelazi u Chelsea?

> Riječani i Kramarić otputovali u Englesku, čeka se potpis ugovora!

"To su dva svijeta. Ako ode u Chelsea, pitanje je hoće li se moći izboriti za mjesto. U Leicesteru će vjerojatno dobiti više prilika", kaže Vahid Halilhodžić na početku razgovora za Index.



Trener, koji je prije četiri godine imao zadatak uvesti Kramarića u prvu momčad zagrebačkog Dinama, istovremeno je pokušavao uvesti Dinamo u europsko proljeće. Nije mu uspjelo niti jedno. Mamići su tražili instant rezultat, a Kramarić i njegov otac instant mjesto u prvih 11. Halilhodžić je tada javno odgovorio Kramarićima da mu se ne miješaju u posao, ali i napomenuo kako s tako velikim talentom treba biti oprezan. I danas je pun hvale na Kramarićev račun i upozorava ga da dobro razmisli o budućem klubu.

"Chelsea dovodi igrače i onda ih šalje na posudbe u druge klubove jer na taj način pokušavaju izbjeći da im promakne neki talent koji u ovom momentu ne mogu dobiti šansu. Pa ga posude na kaljenje i onda ga vrate. Ali nije sigurno da li će ikada uspjeti", objasnio je Vaha rizik takvih egzibicija.

"Andrej mora igrati, to je najvažnije. Vrlo je važno koji će izbor napraviti", kaže Vaha.


Možda je veće pitanje ima li Kramarić kvalitetu za Premiership?

"U Engleskoj se igra s mnogo duela. Andrej nije za takav tip igre. On je klasni strijelac, igrač šesnaesterca. Za njegov razvoj će biti važno da igra u jednoj takvoj ligi jer samo tako može napredovati. Treba popraviti neke nedostatke, imati više hrabrosti i oštrine, a engleska liga je po tome najjača. Andrej ima puno kvaliteta, pravi je golgeter, zna sam sebi stvoriti priliku, zna se `demarkirati`, ima nos za gol, rođeni je strijelac".

Zašto u Vahinom Dinamu nikada nije dobio pravu priliku?

"Kad sam ga je trenirao bio je mlad dečko, 18 godina. Njegova obitelj je bila jako nestrpljiva, htjeli su da odmah igra, a nije bilo lako dobiti mjesto u momčadi. Bio sam s njim malo vremena, ali puno smo radili. Divan je dečko, s njime nisam imao nikakvih problema. U tom periodu je trebao puno raditi i napredovati, trebao je pomalo igrati, ali njegova obitelj je inzistirala da igra stalno", kaže Halilhodžić.

"Da bi ostao u reprezentaciji, Kramarić mora negdje biti standardan"

Završi li Kramarić na koncu ipak u Chelseaju, sljedeće sezone imat će priliku učiti od jednog od najboljih afričkih napadača svih vremena. Ako je vjerovati engleskom tisku, Didier Drogba će na ljeto završiti igračku i posvetiti se trenerskoj karijeri. Halilhodžić je imao čast trenirati i njega kao izbornik Obale Bjelokosti.  

"Ne postaje se trener preko noći, ali Drogba ima iskustvo i puno može pokazati Kramariću", kaže Halilhodžić i dodaje:

"Andrej mora imati sigurnost da će dobiti priliku igrati. Chelsea je jedna od trenutno najboljih ekipa i ima jednog od najboljih trenera. Andrej treba dobro razmisliti. Ne smije se dogoditi da prođe šest mjeseci, a da ne odigra niti jednu utakmicu. Tek je ušao u reprezentaciju, gdje traži mjesto, a ima veliku konkurenciju. Da bi bio blizu prvih jedanaest, mora negdje biti standardni igrač".

Pročitajte više