Valencijin golman heroj Katalonije: Jedini obranio dva penala Ronaldu i izjednačio španjolski rekord

Foto: Screenshot/Youtube

GOLMAN Valencije Diego Alves novi je heroj Barcelone nakon što je svojim obranama zaustavio Real Madrid i gurnuo Katalonce prema naslovu prvaka.

> Barcelona dva boda do naslova: Stative i stručnjak za Ronalda zaustavili Real u Madridu

Protiv Reala je Valencia na kraju izvukla 2:2, iako su domaćini triput gađali okvir gola i bili blizu potpunog preokreta. Brazilac je na golu Valencije obranio niz velikih prilika Reala na Santiago Bernabeuu nakon što su njegovi suigrači zabili za vodstvo "Šišmiša" 0:2.

Ovakav rasplet razveselio je Barcelonu gdje se već mogu okrenuti planiranju velikog slavlja naslova prvaka na Camp Nouu u posljednjem kolu protiv boraca za ostanak Deportiva. Sljedećeg vikenda prvo moraju "preživjeti" gostovanje u Madridu kod Atletica. Real čeka gostovanje u Barceloni kod Espanyola, pa domaći susret s Getafeom

Alves je skinuo jedanaesterac Cristianu Ronaldu u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i jedini je golman kojemu je to uspjelo dvaput u karijeri protiv sjajnog Portugalca. Ronaldo je pet puta promašivao jedanaesterce u dresu Reala.

Osim toga, 29-godišnji Alves je izjednačio i rekord legendarnog Zubizarrete kao golman s najviše obranjenih penala u povijesti španjolske lige, skupio ih je 16. U karijeri je ubranio 21 od 40 jedanaesteraca.

Prvi put Ronaldu je obranio penal još 2009. godine u dresu Almerije. Zanimljivo, u toj utakmici je Alves također briljirao protiv Reala, u prvom poluvremenu obranio četiri velike prilike dok je Almeria povela s 1:2 na Bernabeuu. No, tada je odbijanac u mrežu pospremio Benzema. Ronaldo je ipak zabio u toj pobjedi Madriđana 4:2, ali zbog skidanja dresa i svađe s protivničkim igračem isključen je s dva žuta kartona. Barcelona je šest mjeseci kasnije osvojila naslov prvaka s tri boda više od Reala.

Ronalda je obranama mučio i u prijašnjim susretima, toliko da je Portugalca znao natjerati na ovakve reakcije.
 
 
Alves se pokazao i kao stručnjak za velika imena, pa je lani obranio penal Ivanu Rakitiću protiv Seville i Messiju protiv Barcelone.


.

 

Pročitajte više