Van Gaal: I mene je šokirala naša moć

Foto: Screenshot

RIJETKI su vjerovali da Nizozemska može pobijediti svjetskog prvaka Španjolsku. A vjerojatno nitko nije vjerovao da ih mogu unakaziti kao što su to danas u fantastičnoj predstavi u Salvadoru napravili. 
 
Čak ni izbornik Nizozemske Luis van Gaal, koji je također priznao da je iznenađen konačnim rezultatom.
 
''Ovo je mnogo više od onoga što sam očekivao. Zabiti pet golova jednoj Španjolskoj, to je zaista nešto nevjerojatno, a sve ovo mogu zahvaliti mojim igračima koji su vjerovali u taktiku koju smo postavili i koji su vjerovali u sebe'', rekao je slavni Nizozemac te je dodao kako ne vjeruje da mu momčad poslije ovakve pobjede može pasti u euforiju:
 
''Nema šanse. Kao prvo, u momčadi imamo nekoliko starijih, iskusnijih igrača koji imaju bezbroj takvih utakmica u nogama i sigurno je da će oni utjecati na ove mlađe, a s druge strane, naš stručni stožer je dovoljno stručan da tako nešto ne dopusti. Koncentracija i motivacija su bili presudni protiv Španjolske i tako ćemo se postavljati i dalje''.
 
Junak dvoboja bio je Robin van Persie. Bio je strijelac dva pogotka i bez sumnje je bio prvo ime ovog susreta. Poslije meča je najviše pohvala uputio baš van Gaalu, koji je po njegovog mišljenju fantastično pripremio ekipu za jednu ovakvu utakmicu.
 
''Ovo je nevjerojatno! Za cijelu Nizozemsku ovo je ostvarenje sna. Obično stanete kod 3:1, ali mi smo išli dalje, vidjelo se koliko smo spremni i jaki. Još prije dvije godine trener nam je govorio da će najvažnije biti koliko ćemo biti spremni i potvrdili smo da smo taj uvjet ispunili''.
 
Što se tiče svog prvog i izjednačujućeg gola Van Persie je rekao kako taj gol nije bio plod slučajnosti, već posljedica dobro uvježbane akcije:
 
''Ta duga lopta s kojom smo postigli prvi pogodak je nešto što smo na treningu tjednima radili. Stvarno respekt prema Louisu van Gaalu kako nas je pripremio za sve što nas očekuje'', zaključio je sjajni Nizozemac. 
 

Pročitajte više