Van Gaal: Kraljevstvo za Angela di Mariju

 Foto: Screenshot Marca

OTKAKO je sredinom 90-ih ušao na velika vrata u nogometni svijet vodeći možda i najdominantniju klupsku momčad u posljednjih dvadesetak godina, moćni Ajax s Finidijem, Kluivertom, Rijkaardom, Blindom, Davidsom i Seedorfom, Louis van Gaal je uvijek bio specifičan trener sa specifičnim metodama rada.
 
Improvizacija je za njega oduvijek bila nepoznat pojam, a tako je i sada. Svoju za mnoge neobičnu, ali efikasnu metodologiju rada sad je uveo i u Manchester United, a ceh su bez milosti platili mnogi igrači koje je tamo zatekao, a koji se nisu uklapali u njegovu viziju novog Uniteda.
 
Ipak, ono što Van Gaalu nužno treba u svlačionici Crvenih vragova je Angel di Maria i Nizozemac to ne krije. Nakon što je PSG zbog financijskog fair playa odustao od sjajnog Argentinca, Van Gaal je krenuo u totalnu ofenzivu na sad, kako stvari stoje, već bivšeg igrača Reala te je spreman ponuditi astronomskih 55 milijuna funti ili u prijevodu, oko 70 milijuna eura.
 
''Svaki trener želi imati mogućnosti imati nekoliko jednako efikasnih taktika i stilova igra, koje može koristiti i varirati ih. Mi trenutno imamo pet klasičnih centarfora, četiri desetke, ali ono što nam nasušno treba, za čim vapimo je vrhunsko krilo. Na svijetu postoje samo dva takva, a to su Ronaldo i di Maria.'', rekao je Van Gaal za Mail u nedjelju, bacivši rukavicu prema Madridu.
 

Pročitajte više