Van Gaal nakon Brazila: Robben je dobrodošao u United

Foto: Screenshot

''ARJEN ROBBEN je dobrodošao u Manchester United, on zna da je dobrodošao'', prvo je što je za nizozemsku televiziju nakon pobjede nad Brazilom i osvojene bronce na SP u Brazilu, rekao sad već bivši izbornik Oranja, a budući menadžer kluba sa Old Trafforda, Luis van Gaal.

I ta izjava ne čudi. Jer Robben je i večeras pokazao kakav je igrač i što znači za bilo koju momčad. Praktički je sam doveo, budimo iskreni, jednu samo solidnu momčad Nizozemske do trećeg mjesta na svijetu. Van Persie je nakon uraganskog početka turnira nestao. Sneijder se nakon Kostarike izgubio, protiv Argentine je samo statirao, a večeras protiv Brazila nije ni igrao.

Dakle, hrpa neiskusnih i golobradih mladića iz Ajaxa i Feynoorda i Robben. Takva je bila Nizozemska na ovom Mundijalu, a i takvu su je milimetri dijelili od finala. Zahvaljujući možda najboljem igraču turnira koji je je nakon utakmice rekao:

''Velika je čast za nas što smo sad tu i ovo je jedno nevjerojatno iskustvo. Današnji meč je bio jedan idealan način da završimo avanturu na ovom Mundijalu. Nitko nije očekivao da ćemo biti u polufinalu i mislim da smo zaslužili treće mjesto''.

A na pitanje novinara da li je to na pomolu novi senzacionalni transfer, Robben je odgovorio:
''Da, izbornik nakon utakmice me pitao da prijeđem u Manchester. No, ja sam izuzetno sretan u Bayernu i rekao sam mu to. Van Gaal je najbolji trener kojeg sam imao. Imamo izuzetan odnos, no ipak neće biti ništa od transfera''.
 

Pročitajte više