Van der Wiel: Ronalda je nemoguće zaustaviti!

NIZOZEMSKI branič Gregory van der Wiel, osim razočaranja zbog ispadanja s Eura, podijelio je i oduševljenje vještinom "nezaustavljivog" Cristiana Ronalda koji je sinoć sam pobijedio "Oranje" pogocima za 2:1.

Riskantno preofenzivna igra Nizozemaca u dvoboju s Portugalom ostavila je ogroman prostor za napadača madridskog Reala koji je bio neuhvatljiv za suparničke braniče, te je s dva pogotka odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale.

"Igrao sam već protiv Ronalda tri puta i ovo što je prikazao u našem srazu na Euru nije nikakvo iznenađenje. Kada je ovako raspoložen, njega je nemoguće zaustaviti, odnosno na bilo koji način markirati", izjavio je 24-godišnji Van der Wiel.

Desni branič Ajaxa također je priznao da nije odigrao turnir na svojoj razini, optuživši pritom svoje suigrače.

"Istina je da nisam igrao dobro na Euru, ali nije sva krivnja samo na meni. Jednostavno nisam imao prilike iskazati svoje napadačke kvalitete. U brojnim situacijama bio sam slobodan i u prilici krenuti naprijed, ali mi moji suigrači nikada nisu dodali loptu", poručio je Van der Wiel.

Vlaar: Neka nam ovo bude lekcija

Drugi nizozemski branič Ron Vlaar također je kritizirao izvedbe svoje momčadi na Euru te se ispričao navijačima zbog tri poraza u skupini.

"Mislim da svi moramo pogledati sami sebe i vidjeti što je bilo pogrešno kako se to ne bi ponovilo. Neka ovo bude lekcija za sve", rekao je Vlaar nakon sinoćnjeg poraza.

"Ovo je vrlo bolno, nismo očekivali ovakav kraj. Ne znam je li ovo kraj jedne ere. To će trener odlučiti. Dio igrača je stariji, ali u momčadi imamo dovoljno kvalitete, samo što se ona nije pokazala na ovom turniru", zaključio je branič.

Nakon ovakvih izjava, te sličnih komentara još nekih reprezentativaca koji se tijekom turnira nisu susprezali od kritika na račun svog statusa u momčadi, očito je da je pred izbornikom Bertom van Marwijkom ili njegovim eventualnim nasljednikom veliki posao u vraćanju zajedničkog momčadskog duha...

Pročitajte više