Vardar prvi pobjednik regionalne rukometne lige, Zagreb CO treći u regiji!

PRVO izdanje regionalne rukometne lige osvojila je momčad Vardara koja je sa 21:18 pobijedila Metalurg Line Červara. Rukometaši Zagreb CO osvojili su utješno treće mjesto u regionalnoj SEHA ligi.

U zagrebačkoj Areni Vardar je pobijedio Metalurg sa 21:18, a Jan Sobol bio je najbolji u redovima novog prvaka sa šest golova, dok je Metalurg predvodio Žarko Marković sa sedam.

Zagreb CO pobijedio je slovački Tatran 31:29 pred nešto više od tisuću gledatelja, što je novi negativni rekord najveće sportske dvorane u Hrvatskoj. Najbolji je u porazu Zagreba bio Zlatko Horvat s deset golova, Manuel Štrlek zabio je šest, a pobjedničku momčad predvodio je Michal Kopčo sa osam golova.

Obrvan: Nismo zadovoljni, ali Bože moj

"Dvije poražene ekipe igraju za treće mjesto, praktički bez ikakvog motiva. Pobjedili smo, to smo željeli. Bila je lagana utakmica, oni su bili u mislima na putovanju natrag, a mi da se što prije okrenemo onome što slijedi. Nismo zadovoljni, to je logično kada izgubiš željeno, finale i prvo mjesto, ali Bože moj", izjavio je trener Zagreba, Ivica Obrvan.

Ipak, jedan pehar je ostao u metropoli, Zlatko Horvat proglašen je najboljim igračem turnira, dok je najbolji vratar Darko Stanić iz Metalurga.

Veselin Vujović: Čast nam je što smo se upisali u povijest

"Nismo paničarili, u svakom smo trenutku vjerovali da možemo vratiti utakmicu u našu korist. Imam dobru, natjecateljsku ekipu koja zna kada i kako treba odigrati. Rasporedili smo snage, došli kao autsajderi i pobjedili. Ostat ćemo upisani u povijesti kao prvi pobjednici SEHA lige. To je čast za naš klub ali i podstrek za mene kao trenera", zadovoljan je bio strateg Vardara Veselin Vujović, te nastavio u šaljivom tonu...

"Imam dobre igrače ali fali im trener. Čestitam svim sudionicima, organizaciji. "Šteta" što je Vardar pokvario feštu i izbacio Zagreb ali ako slijedeće godine finale bude u Skopju ili Banja Luci, na tribinama će sigurno biti 10 tisuća gledatelja", pozvao je Vujović čelnike SEHA lige. Srpski stručnjak u finalu je nadigrao hrvatskog na klupi Metalurga, no Lino Červar nije bio previše razočaran...

Červar: Izgubili smo dobivenu utakmicu

"Mi smo se prerano radovali i mislili da je utakmica gotova. Kad su nas stigli, psihološli smo pali jer imamo puno igrača koji su psihološki u vrlo lošem stanju. Na kraju se dogodilo da smo dobivenu utakmicu izgubili", opravdao je svoje izabranike Červar, te se osvrnuo na prvu sezonu i "porođajne muke" regionalne lige...

"Postoje problemi u organizaciji, ali ideja je dobra. Treba se dogovoriti oko rasporeda utakmica, sponzorstva, troškova, da bi liga dobila prava obilježja. U svakom slučaju, ideja je dobra, treba nastaviti ali i pod hitno ispraviti nedostatke. Imamo kvalitetu, a to treba njegovati jer bi svake godine ostvarivali sve bolje rezultate", zaključio je Červar.

Pročitajte više