Vasas će dobiti Juga, pitanje je samo s koliko razlike

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Jug u Budimpeštu dolazi sa lijepim kapitalom od 4 gola razlike nakon što su u prvom susretu pobijedili momčad Vasasa sa 12-8. Općenito, gostovanja Juga u Mađarskom glavnom gradu nisu baš obilježena sjajnim rezultatima, čak štoviše, redovito se tu radi o porazima, iako bi Jug uvijek prošao dalje kada se igra na dvije utakmice ili ostvario željeni rezultat u Gružu.

O Jugu se nema što posebno reći jer se radi o jednom od najboljih sportskih kolektiva u Hrvatskoj koji sjajno radi sa mlađim uzrastima, pa tako u seniorskoj ekipi ima cijeli niz igrača poniklih u vlastitoj školi, a radi se i o igračima koji su među najboljim igračima na svijetu na svojim pozicijama. Centarske pozicije pokrivaju Dobud i Pavlović, koji su odličan centarski par, jedan od najboljih u Europi, iako Pavlović igra nešto slabije no što je to činio u Mladosti i Primorcu iz Kotora. Sa vanjskih i krilnih pozicija prije opasnost sa obje strane, prvenstveno od ljevaka Jokovića, koji je jedan od najboljih ljevaka svijeta, dok je sa druge strane kapetan Crnogorske reprezntacije; Nikola Janović. Tu su još i Marković, Karač, Sutić, Vranješ, itd. Posebno treba spomenuti Obradovića koji igra sve pozicije, od beka preko lijeve i desne strane, a i ulazi na 2m kada treba, te je u sjajnoj formi ove sezone. Na golu je Vićan, dok beka igra Bušlje, koji je jedan od najboljih bekova svijeta. A njih dvojica su ključni u obrambenom dijelu ekipe. Mali nedostatak je još jedan pravi bek, iako Macan ima dobre predispozicije da to postane kroz koju sezonu, pa tako tu poziciju najčešće 'krpa' Obradović, a time i troši puno snage za napadački dio. Nakon EP na klupu Juga vratio se Đuho (umjesto Fatovića), legenda kluba, koji je dobro posložio stvari, iako je najveći problem bio u glavama samih igrača, s obzirom da 2/3 ekipe čine vrhunski pojedinci. On ima samo jedan poraz, i to u 1/2f JVL, kada su, u Rijeci, izgubili od Primorja, ali su bili bez kapetana Dobuda, koji je neprocijenjiv ovoj momčadi.

Vasas ove sezone slavi stogodišnjicu postojana, te se nadaju osvajanju prvenstva, ali i da će u LP doći što dalje. To je ekipa koja je na papiru najjača momčad u Mađarskoj, ali, onako realno, ne igraju tako dobro kao što se očekivalo. Prošle sezone je počelo pojačavanje momčadi, pa su čak pustili Kisa i Hosnyanszkyog da odu u Eger (Kis je ove szone otišao dalje, u Szolnok), jer su napravili totalni remont ekipe. U tom remontu su otišla i braća Varga (Primorje), a to je kvratet koji je pobjeđivao sve utakmice. Na golu je i dalje Nagy, prvi golman reprezentacije, koji brani isključivo kakav mu je dan (kao i svi Mađari), ali daleko je to od nekog vrhunskog golmana, te o njemu nemamo baš neko mišljenje. Od igrača na centru je A. Steinmetz, izvana prijete Bošković, Brguljan, Gergely Kiss, Katonas, Vamos, Voros, itd, itd. U vodi djeluju, barem povremeno, kao da je ovo malo prejaka ekipa za trenera Foldia, jer povremeno kao da se gubi, a i bivši igrači nemaju neko mišljenje o njemu. Igra momčadi se svodi na puno plivanja, a u napadu se najviše ide na Boškovića koji igra lijevo (u Jugu prije, a i u reprezentaciji desno), i Kissa desno, te oni imaju najviše slobode. Oni su, nakon stanke radi Olimpijskih kvalifikacija, u tri utakmice izbacili Honved u 1/2f prvenstva. Prvu utakmicu su izgubili nakon peteraca, ali onda su u slijedeće dvije pokazali snagu. To vrijedi ponajprije za zadnju, odigranu u nedjelju, kada su vodili čak 9-1. Jednostavno, oni su ulovili prijeko potreban ritam za ovu utakmicu, te im je poraz u prvoj utakmcii došao kao naručen. Kao što je već rečeno, to je ekipa koja ima vrhunske pojedince, te u Budimpešti nitko ne može računati na bod(ove). Problem je, kao i kod svake mađarske ekipe, ali i reprezentacije, golman, te onaj pravi bek. Na beku se rotira puno igrača, što i nije loše, ali teško je tako igrati kvalitetan presing, a Mađari iz presinga rade puno kontri i polu-kontri. Sigurno će i bivši kapetan Juga, Miho Bošković, imati dodatni motiv dokazati se pred bivšim suigračima, pogotovo nakon što je u Gružu odigrao slabu utakmicu.

BetPlace.net preporučuje:


Dvije stvari su jako bitne za ovu utakmicu: +4 iz prve utakmice kao i povijesno očajna izdanja Juga u Budimpešti. Jug si može dozvoliti luksuz poraza do 3 razlike, a Vasas će svakako ići na što veću pobjedu. U njih je uloženo puno novca te će napraviti sve kako bi barem pokušali proći dalje. Vjerujemo da će Jug završiti na Final4, ali isto tako smo poprilično uvjereni da će Vasas dobiti ovu utakmicu jer su u dobrom ritmu i ova utakmica im dolazi u sjajno vrijeme, nakon dizanja samopouzdanja u dvije poprilično lagane pobjede nad rivalom Honvedom koji je sve samo ne bezopasna momčad. Naravno da niti Jugaši neće previše žaliti ako izgube gol-dva razlike.

Pročitajte više