Vatreni derbi i tučnjava bez pobjednika, Neretljak: Sramota je da mi hajdukovac psuje majku!

Foto: Ante Cizmic/Cropix

HAJDUK - Rijeka, 1:1. Vatrene scene gledali smo na Poljudu. Torcida je svoje odradila na tribinama, a igrači na terenu. Potukli su se međusobno na centru nakon utakmice, pojačanja su stigla s klupe, svi igrači i treneri... S  crvenim kartom sudac Ljubičić ispratio je Maglicu i Kneževića koji su smirivali situaciju. Povod je bio incident Andrijaševića i Neretljaka.

"Mislio sam da je sudac pokazao korner za nas, krenuo sam po loptu. Neretljak me nagazio i unio mi se u lice. Vikao je i svi su došli k nama", rekao je Andrijašević.

Bivši hajdukovac Neretljak ponudio je svoju priču: "Andrijašević mi je uvrijedio majku i zato sam mu prigovorio. Sramota je da se jedan hajdukovac tako ponaša".

Rijeka je zasluženo dobila prvi dio susreta, Hajduk drugi, makar će Bijeli reći da su zaslužili pobjedu. Predvodio ih je Osječanin Maglica, no on je i zapucao pobjedu u 85. minuti.

Rijeka je zabila preko svog najboljeg čovjeka, Leona Benka, u posljednjoj minuti poluvremena. Zabio je lijep pogodak iz slobodnjaka, preko živog zida u donji lijevi kut, nakon što mu je Blažević maločas obranio najbolju šansu. Hajduk je krenuo agresivno, ali Rijeka se konsolidirala već nakon 15 minuta. Svi Hajdukovi pokušaji završavali su u rukama Lisjaka u prvom dijelu. Maglica je međutim vratio stvari na početak, odmah na otvaranju drugog dijela. Zabio je glavom, leđima okrenut golu, nakon slobodnjaka Andrijaševića. Lijepo je izbjegao zaleđe prije udarca.

Hajduk je nastavio s presingom u drugom dijelu, ali lopta nije ušla u gol. Rijeka se probila na drugo mjesto, Hajduk dijeli treće sa Splitom i Slaven Belupom.

Scoria: Hajduk nas je motivirao izjavama da ne možemo trčati

Hajdukov kapetan Mario Maloča nakon utakmice ispričao se Elvisu Scoriji.

"Tenzije su bile nepotrebne. Nisam odmah ni vidio što se događa. Htjeli smo drugo mjesto, ali Rijeka je bila jako organizirana", rekao je Maloča.

Scorija je, pak, bio zadovoljan ishodom.

"Uzeli smo zasluženi bod. Tijekom cijele utakmice izmjenjivali smo se s Hajdukom u dominaciji. Motivirali su nas svojim izjavama da nećemo moći ravnopravno trčati s njima. Ne vjerujem mogu pretrčati više pd nas. Vidjelo se, uostalom, kako treniramo", rekao je Scorija i najavio zanimljivu borbu za drugo mjesto na proljeće.

Hajduk - Rijeka   1:1

Početni sastavi:

HAJDUK : Blažević, Stojanović, Milović, Vršajević, Andrijašević, Maglica, Radošević, Jozinović, Maloča, Vuković, Lima

RIJEKA : Lisjak, Knežević, Datković, Mujanović, Cesarec, Močinić, Benko, Mierzejewski, Neretljak, Brezovec, Gabrić

 

 

Pročitajte više