Veličanstvena atmosfera na Rujevici: Rijeka na novom stadionu došla do prve pobjede u sezoni

Foto: Čitatelj Indexa

DO VRHA ispunjena Rujevica, tribine u bijelom, a na semaforu stoji pobjeda domaćina 3:1. Rijeka se nakon tri uzastopna remija i šokantnog ispadanje iz Europe, čini se, oporavila pred domaćom publikom na novom stadionu protiv Lokomotive. Momčad Matjaža Keka veliku je svečanost otvaranja stadiona okrunila pobjedom nad Lokosima te se na taj način, barem privremeno, probudila iz noćne more.



Općenito, srpanj je bio koban za Rijeku, koja je protiv zagrebačke ekipe upisala prvu pobjedu u novoj sezoni.

Prvi je radost navijačima donio Marin Leovac, inače potencijalno pojačanje Dinama, koji je u 6. minuti u mrežu pospremio jedan ubačaj Ristovskog s desne strane. Obrana Lokosa katastrofalno je reagirala, Zelenika je također zaspao, pa Leovac nije imao previše problema.



Rijeka se zatim neobjašnjivo povukla na svoj dio terena te je inicijativu prepustila Lokomotivi, koja do sredine prvog dijela nije mogla spojiti dva točna dodavanja. Prepuštanje inicijative skupo je koštalo Kekove igrače pa je Andrijašević u 24. minuti nakon ubačaja iz kornera glavom zabio za 1:1.

U tom trenutku svima su na stadionu potonule lađe, ali ne i Bezjaku koji je deset minuta kasnije zavrnuo loptu ispod pospanog Zelenike za novo vodstvo Rijeke. Konačnih 3:1 postavio je Anas Sharbini u 60. minuti, a nakon posljednjeg sučeva zvižduka velika fešta napokon je mogla započeti.

 

Hvala Davoru na videu! Navijači Rijeke šaljite nam svoje fotke i videa na desk@index.hr ili u inbox, želimo svima pokazati kako je bilo na prvoj utakmici na Rujevici.

Posted by Index Sport on 2. kolovoz 2015

> Ako ste bili na utakmici, šaljite nam fotke na desk@index.hr

RIJEKA - LOKOMOTIVA 3:1
Sastavi:

Rijeka: Vargić - Ristovski, Mitrović, Samardžić, Leovac - Bradarić, Močinić, Tomasov, Lima, Sharbini - Bezjak

Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Šovšić, Bručić, Fiolić, Prenga, Mišić, Andrijašević, Doležal, Leko, Capan

Pročitajte više