Velik uspjeh NK Pajde: Rakitićev brat donio obitelji još jedan trofej

Foto: Facebook NK Pajde

IVAN RAKITIĆ u svojoj prvoj sezoni na Camp Nou sanja san svakog nogometaša. Osvojio je Primeru, večeras igra finale Kupa kralja, a sljedeću subotu u Berlinu bit će dio velikog finala Lige prvaka.
 
No, nije on jedini član obitelji Rakitić koji ima priliku podizati trofeje. Ivanov stariji brat Dejan trener je i igrač švicarskog  NK Pajde Möhliner, regionalnog ligaša kantona Basel,  koji se tri kola prije kraja i teoretski plasirao u Drugu Interregionalnu švicarsku ligu. Također, švicarski klub s hrvatskim korijenima u finalu je Kupa saveza Sjeverozapadne Švicarske.
 
Pajde tri kola prije kraja bježe svom prvom konkurentu nedostižnih 11 bodova, pa će današnja utakmica  protiv bazelske Olympije u Möhlinu biti ne samo natjecateljska već i slavljenička.
 
Najveći uspjeh jednog hrvatskog kluba u Švicarskoj
 
''Ulazak u Drugu Interregionalnu ligu Švicarske burno ćemo proslaviti već u subotu. Nakon utakmice sa Olympijom priređujemo slavlje u kojem će nastupiti i Tamburaški sastav Alkari iz Züricha. Očekujemo velik posjet naše vjerne publike kao i brojnih gostiju, jer se radi o dosad najvećem uspjehu jednog hrvatskog kluba u povijesti nogometnog natjecanja u Švicarskoj'', riječi su predsjednika NK Pajde Luke Rakitića, oca nogometaša Barcelone Ivana Rakitića, koji je glavni sponzor Pajda.
 
Basellandschaftliche Zeitung posvetio je priču o klubu na kormilu kojeg sjedi brat hrvatskog reprezentativca i veznjaka Barcelone.
 
Odmah na početku teksta novinar objašnjava značenje imena NK Pajde. Kaže kako je to ime dano iz srca jer na hrvatskom jeziku pajde znače prijatelji, a dodatne detalje objasnio mu je Dejan Rakitić.
 
Klub u kojem igraju samo prijatelji
 
''Naša momčad je tim sastavljen od ljudi koji su između sebe prijatelji. Svaki svoj slobodan trenutak provodimo zajedno i mislim da je taj timski duh ključ rezultata ove sezone'', rekao je Rakitić, no svjestan je da će momčad morati biti puno jača ako misli nešto napraviti u višem razredu švicarskog nogometa:
 
''Želimo ojačati momčad jer jedino tako imamo šanse za ostanak. Kontakte imamo, razgovaramo s nekim igračima, uglavnom s onima iz regije.''
 
U svakom slučaju, ovu sezonu obitelj Rakitić sigurno neće zaboraviti. 
 

Pročitajte više