Velika pobjeda 18-godišnjeg Pavića u Hertogenboschu!

MATE PAVIĆ, hrvatski tenisač, u svom drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira u 1. kolu Hertogenboscha porazio je 4. nositelja Robina Haasea 6:4, 7:6(2).

Prošle sezone Splićanin je debitirao na turniru u Umagu uz pozivnicu organizatora no Talijan Filippo Volandri bio je prevelika prepreka. Međutim, drugu je pozivnicu Mate Pavić opravdao, a možda i rastužio organizatore turnira u Nizozemskoj izbacivši na startu 450.000 eura vrijednog turnira domaćeg predstavnika Robina Haasea, trenutno 40. tenisača na svijetu. 

Ljevoruki Pavić je za jedan sat i 16 minuta pobijedio Hassea, a pritom nije izgubio nijednom vlastiti početni udarac. Splićanin je realizirao jedinu break-loptu u meču i to u prvom setu koji je dobio 6:4, a sve tri šanse za break Haase je propustio u drugom setu.

Pavić je već ostvario napredak od preko 200 pozicija na ATP ljestvici, a uz drugo kolo Challengera u Pragu, ovo mu je daleko najbolji rezultat sezone i karijere.

U 2. kolu Mate Pavić će odmjeriti snage s boljim iz ogleda između Rusa Dmitrija Tursunova i njemačkog kvalifikanta Philippa Petzschnera.

Turnir u Hertogenboschu dvaput je osvojio Mario Ančić, a jednom Ivan Ljubičić. Na ovom turniru nastupa i Ivan Dodig koji svoj meč 1. kola protiv Talijana Paola Lorenzija igra nešto kasnije. Dodig je prošle godine igrao finale u kojem je poražen od Tursunova sa 6:3, 6:2.

ATP Hertogenbosch, 1. kolo:

Pavić - Haase (4) 6:4, 7:6(2)

Pročitajte više