Velika pobjeda: Dodig spasio 17 break-lopti i slomio Nieminena u petom setu!

Foto: Cropix

IVAN DODIG izborio je treće kolo Australian Opena. U drugom je svladao Finca Jarkka Nieminena sa 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:7(4), 6:1.

> Čilić bez izgubljenog seta do trećeg kola Australian Opena!

> Vekić ostala na pet gemova protiv Wozniacki: "Donna može mnogo, još ćemo čuti za nju"


Prvi set je obilježila sjajna igra Dodiga na servisu. Hrvatski tenisač osvojio je sve poene kada je ubacio prvi servis, a za osvajanje seta bio mu je dovoljan jedan break. U drugom nije bilo breakova iako je Nieminen dolazio do break-lopti, pa je set odlučen u tie-breaku gdje je Nieminen slavio sa 7:4. Nieminen je u trećem setu nastavio propuštati prilike za break, dok je Dodig iskoristio jedinu svoju i osvojio set.

U četvrtom setu Nieminen je jedini put napravio break Hrvatu, ali ga je prokockao, pa se igra drugi tie-break. Kao i u drugom setu, Nieminen je dobio sa 7:4 i odveo meč u peti set. Dodig je u odlučujućem setu pregazio Finca, uzeo mu dva seta i izborio prvi put treće kolo na Grand Slamu.

Dodig je u meču osvojio 28 poena više (177-49), te odservirao 33 as-servisa naspram devet Nieminenovih. Finac je propustio čak 17 break-lopti, dok je Dodig napravio pet breakova iz deset prilika.

U trećem kolu Dodig će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Pročitajte više