Veliki Mendieta: Rakitić može biti i kapetan Barce

Foto: Hina

GAIZKA MENDIETA, bivši sjajni veznjak Valencije, Lazija, Barcelone i Middlesbrougha,  u svojoj kolumni za Goal.com biranim se riječima  osvrnuo na ulogu koju Ivan Rakitić ima u Barceloni.
 
Štoviše, igrač koji je Valenciju vodio do dva uzastopna finala Lige prvaka (2001., 2002.) toliko je oduševljen igrama koje pruža Rakitić, da je uvjeren da Raketi u skoroj budućnosti ne gine kapetanska vrpca katalonskog diva.

''Mnogi su očekivali da će Rakitiću trebati neko vrijeme ne bi li se aklimatizirao u klubu kao što je Barcelona, ali iznenadio me je jer oduševljava već u svojoj prvoj sezoni. Jednostavno izgleda kao da je tamo već godinama. Bio je superioran u Sevilli i očekivao sam ga takvog u Barceloni, ali ne baš tako brzo.
 
Kad je prošle jeseni igrao svoj prvi El Clasico, bilo je vidljivo da je impresioniran. Nije bio na nivou, no riječ je o fantastičnom igraču.
 
Sjajan je igrač koji jednako dobro sudjeluje u napadu i obrani. Ima ga svuda po terenu, uključen je u dosta toga, asistira, zabija, a vidjeli smo kakvu je loptu dao Messiju za drugi gol Bayernu.
 
Nema trenera koji ga ne bi volio imati u svojoj svlačionici, a omiljen je i kod navijača. Uostalom, vidjeli ste reakciju publike kad je izlazio iz igre protiv Bayerna. Bio je kapetan Seville i vodio ju je do Europa lige. Ima karizmu i rođeni je vođa. Može li biti kapetan Barce? Uvjeren sam da može.''

Pročitajte više