Veliki bod protiv Srbije, Hrvatska došla na korak do četvrtfinala Europskog prvenstva

Foto: Hina

U UTAKMICI četrvtog kola skupine B Europskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti su odigrali neriješeno sa Srbijom 8-8 (2:3, 3:2, 1:2, 2:1), te je hrvatska reprezentacija i dalje neporažena na prvenstvu.
 
Izabranici Ivice Tucka su odigrali najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva, a bod protiv jake Srbije im gotovo sigurno garantira jednu od tri prve pozicije u skupini i plasman u četvrtfinale. Utakmica je bila vrlo izjednačena, Srbi su u dva navrata imali dva pogotka više (4-2, 5-3), no odlična obrana hrvatskih vaterpolista u zadnjoj četvrtini donijela im je pozitivni rezultat.
 
Zadnji pogodak na utakmici postigao je Muslim četiri i pol minute prije kraja, naši vaterpolisti u svom zadnjem napadu nisu iskoristili igrača više, da bi u posljednjim sekundama sjajni vratar Pavić obranio dva šuta srpskih vaterpolista i sačuvao bod. Kod Hrvatske je prvi strijelac bio Sandro Sukno s tri pogotka, dok je Srbe predvodio Filipović s četiri gola.
 
U ranije odigranom dvoboju naše skupine Španjolska je slavila protiv Francuske s 13-5, dok navečer igraju Mađarska i Njemačka. Na ljestvici skupine sada vodi Mađarska s maksimalnih 9 bodova i utakmicom manje, Hrvatska ima 8, Srbija i Španjolska po 7 bodova, dok su Njemačka i Francuska bez bodova. U ponedjeljak Hrvatska igra zadnji dvoboj u skupini s domaćinom Mađarskom, taj susret na rasporedu je u 20:30.

Hrvatska - Srbija 8:8 (2:3, 3:2, 1:2, 2:1)
 
Hrvatska: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 3 (1), Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen 1, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović , B.Mitrović.

Peterci: Hrvatska 1/1, Srbija -

Realizacija igrača više: Hrvatska 5/13, Srbija 3/10

 

Pročitajte više