Veliki ne samo po pobjedama: Španjolci titulu proslavili uspomenom na prerano umrle igrače



KRASNA gesta kojom su aktualni europski prvaci proslavili obranu naslova, izazvala je oduševljenje u Španjolskoj.

Naime, Sergio Ramos, Cesc Fabergas i Pepe Reina su podigli pehar europskih prvaka i trčali pobjednički krug u dresovima s imenima i likovima španjolskih igrača koji su posljednjih godina prerano umrli i kojih se španjolska javnost posebno emotivno sjeća.

Ramos je, kao i u slavlju prethodne europske titule u Beču, nosio majicu s likom Antonia Puerte, suigrača iz Seville, koji je 2007. tijekom utakmice, umro kao 22-godišnjak, od posljedice zatajenja srca. Opet smo ispod nasmiješenog Puertinog lica vidjeli natpis "Siempre con Nosotros" (Uvijek s nama), a na leđima Puertin broj 16.

Fabergas je naslov posvetio treneru Villarreala Manuelu Preciadu Rebolledu, koji je također nedavno preminuo, kao i trojici igrača: Puerti, Mikiju Roqueu, čija je tragedija zadnja u nizu onih koja su potresle španjolski nogomet. Branič Betisa umro je od roka prije tjedan dana, samo dva tjedna prije 24. rođendana. Roqueov dres iz Betisa nosio je i rezervni golman Reina.

Osim njih, Cesc se sjetio i Danija Jarquea, kapetana Espanyola, koji je 2009. umro na pripremama u 26. godini. Prije dvije godine, u finalu SP-a, Andres Iniesta je pobjednički gol Nizozemskoj proslavio skidanjem dresa, ispod kojeg je bila majica s natpisom "Dani Jarque uvijek s nama."

Pročitajte više