Veliko razočaranje u Moskvi: Kličko slavio u ultra dosadnoj borbi!

Foto: Screenshot; Youtube

FANOVI borilačkog sporta diljem svijeta jedva su čekali veliki okršaj između Vladimira Klička i do tada neporaženog Aleksandra Povetkina, ali borba je bila daleko od spektakularne kakva se očekivala i kakvoj su se mnogi nadali.

Vladimir Kličko svojim prilično neatraktivnim stilom ubio je akciju u ovoj potencijalno jednom od najvećih teškaških boksačkih okršaja posljednjih godina.

Ukrajinac se od samog početka odlučio za prilično česta hvatanja suparnika, sudac mu je od prve runde gotovo pa praktički dozvolio određene hrvačke zahvate, no gledatelji u Moskvi nisu bili oduševljeni takvim potezima te su u više navrata izviždali Klička.

Ne samo što su razočarani gledatelji u ruskoj prijestolnici, već fanovi diljem svijeta uglavnom su ujedinjeni u prilično oštrom kritiziranju Vladimira i društvene mreže prepune su negativnih komentara na njegov račun.

Povetkin je pokušavao borbu učiniti atraktivnijom koliko je to bilo moguće, ali na kraju je Kličko svoje titule obranio pobjedom sudačkom odlukom. Jedno je ipak sigurno - boks je najveći gubitnik te noći.

Kako bilo, Kličko je upisao 61. profesionalnu pobjedu, dok je Povetkinu ovo prvi poraz u karijeri. Spomenimo i to da je Kličko ovom borbom zaradio 17.5 milijuna dolara, dok je Povetkin postao bogatiji za 5.5 milijuna dolara.

Pročitajte više