Veliko slavlje u Gružu: Jug preokrenuo 0:5 protiv Primorja i izborio majstoricu

Foto: Hina

U ČETVRTOJ  utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO na svom bazenu su nakon boljeg izvođenja peteraca svladali riječko Primorje EB sa 12:11 (0:2, 3:3, 3:1, 1:1/ peterci 5:4), pa je sada rezultat u pobjedama poravnat na 2-2, a igra se na tri pobjede.
 
Ovo je druga utakmica u finalnoj seriji koju je Jug dobio nakon boljeg izvođenja peteraca.
 
No, na polovici druge četvrtine izgledalo je da će Primorje u Dubrovniku proslaviti naslov prvaka, jer je vodilo sa 5:0. Prvi gol Jug je postigao tek tri i pol minute prije kraja druge četvrtine, a strijelac je bio Paulo Obradović. Jugaši su do kraja četvrtine zabili još dva pogotka, za prihvatljivih 3:5, a nakon tri minute igre u trećoj četvrtini Jug je stigao do izjednačenja (5:5). I u zadnjih osam minuta igre momčadi su ušle poravnate (6:6). Do kraja je pao po još jedan gol na svakoj strani i završilo je 7:7, pa su o pobjedniku odlučivali peterci, a tu su bili uspješniji igrači Juga.
 
Kod Juga Aaron Younger i Nikola Janović zabili su po dva gola, a Miho Bošković, Nicolas Bicari i Paulo Obradović dodali su po jedan. U redovima Primorja Marko Elez i Petar Muslim upisali su po dva pogotka, a Cosmin Radu, Sandro Sukno i Anđelo Šetka zabili su po jedan.
 
Peta, odlučujuća utakmica je u subotu, 23. svibnja, a domaćin je Primorje.
 

Pročitajte više