Veszprem prvak SEHA lige

Foto: Hina

RUKOMETAŠI mađarskog Veszprema osvojili su naslov prvaka regionalne SEHA lige nakon što su u nedjelju u finalu završnog turnira pobijedili bjeloruski Meškov iz Bresta sa 32:21 (14:9).

> Zagrebaši protiv Vardara osvojili treće mjesto SEHA lige: "A sada Barcelona"

Domaćin je odlično ušao u susret i stvorio prednost od tri pogotka u samo deset minuta. Mađarska krila Ugalde i Marguč lako su pronalazili puteve do mreže Meškova te su s 11 zajedničkih golova u prvom dijelu utakmice omogućili da Mađari na odmor odu s prednošću od pet pogodaka (14:9). Važno je napomenuti da je prvo poluvrijeme označila velika bitka vratara obje momčadi koji su vrlo dobro zaključavali mrežu i zadavali muke napadima.

U drugom dijelu utakmice više od 5 500 rukometnih ljubitelja svjedočili su mađarskoj rapsodiji golova. Veszprem je igrao brzo, dominirao je terenom te je pokazao čvrstu obranu, ali i odlične kontre. Prednost domaće ekipe rasla je iz minute u minutu koja je po posljednjem sučevu zvižduku iznosila +11 (32:21).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Gašper Marguč s devet postignutih pogodaka, Renato Sulić dodao je dva gola, Roland Mikler sakupio je 14 obrana, Gergo Rozsavolgy i dvije, dok je najbolji kod Meškov Bresta bio Rastko Stojković s osam golova, Ljubo Vukić i Ivan Karačić zabili su po jedan gol, a Ivan Pešić zaustavio je deset lopti.

Novi hrvatski izbornik Željko Babić, trener Meškova, nakon poraza je rekao:

"Jasno je da je Meškov igrao 20. minuta ozbiljnu utakmicu, a poslije je jaki intenzitet Veszprema napravio razliku koju Meškov nije mogao pratiti. Da bi igrali protiv ekipe poput Veszprema trebate imali široku klupu. Čestitam momčadi
Veszprema, a posebno treneru Ortegi i nadam se da ćemo ih gledati na Final Fouru Lige prvaka i navijati za njih".

Igrač Bresta i hrvatski reprezentativac Ivan Karačić je dodao: "Htio bih čestitati Veszpremu na pobjedi i prvom naslovu prvaka SEHA lige. Mi smo pokušali sve kako bi odigrali najbolje što možemo. Imali smo problema s ozljedama i bolestima u ekipi i smatram da smo iz tog razloga igrali mnogo slabije u drugom dijelu i pratiti jak tempo Veszprema".

Najbolji hrvatski klub PPD Zagreb osvojio je treće mjesto svladavši makedonski Vardar sa 26:23 (11:10).

Pročitajte više